Notícies recents

L'(a)phònica prepara la 10a edició, que tindrà lloc del 20 al 24 de juny

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, ja prepara la propera edició del festival, que aquest any arribarà a la desena i tindrà lloc del 20 al 24 de juny a la capital del Pla de l’Estany. Els maresmencs Coriolà (guanyadors del Premi Joventut 2012) i un concert amb totes les formacions musicals de l’Escola Municipal de Música de Banyoles són dues de les actuacions que ja s’han confirmat entre els actes del que serà el desè aniversari. Durant cinc dies, la veu prendrà el protagonisme a la ciutat, amb actuacions i activitats paral·leles per a tot tipus de públic.

Consolidat com un dels festivals musicals de referència, dedicat a difondre propostes de veu tant reconegudes pel públic com emergents, el Festival de la Veu de Banyoles treballa en els actes que formaran part d’una edició que es preveu molt especial. Algunes de les actuacions que formaran part del cartell ja s’han confirmat, com el grup del Maresme Coriolà –guanyadors del Premi Joventut 2012 i un dels grups amb més projecció del moment–, que actuaran a l’escenari de l’Ateneu Bar. Amb poc més d’un any de vida, fusionen la contundència del rock amb la tranquil·litat que els inspira la mar Mediterrània, a través de cançons que destil·len essencialment pop, amb capes i ambients elèctrics combinats amb textures acústiques. Un projecte musical realment fascinat de la mà de Carles Chacón (guitarra i veu), Xabi Oró (guitarra), Mikel Oró (bateria), Ismael Viru Valero (teclats) i Xavier Oró (baix). El concert, coorganitzat amb Sona 9, serà el divendres 21 de juny a les 19 h (gratuït).

L’Escola Municipal de Música de Banyoles també prepara una actuació per al festival; en aquest cas, per al dijous 20 de juny. Damunt de l’escenari principal s’hi podran veure i sentir les veus dels cors Petit, Mitjà i Gran de l’Escola Municipal de Música de Banyoles, que participaran juntament amb les seccions Balma i Batenvic de la Jove Orquestra de Banyoles i la recent creada Big Band. Dirigits pels professors de l’Escola de Música de Banyoles Càndid Rodríguez, Josep Picot, Vic Moliner, Nataliya Nesterchuk i Lídia Monforte, entre d’altres, uns 230 alumnes d’entre 6 i 20 anys mostraran l’empenta i vitalitat les noves generacions d’estudiants de música de la comarca. Serà a les 19 h a l’escenari Juanola La Muralla (gratuït).