Notícies recents

L'(a)phònica tanca la 18a edició amb un bon balanç

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, ha tancat amb èxit la divuitena edició, que ha tingut lloc del 24 al 26 de juny a la capital del Pla de l’Estany. Des de l’organització es fa una bona valoració tant per l’afluència de públic com per les propostes programades. Durant aquest cap de setmana, s’han pogut veure prop de quaranta propostes amb la veu com a protagonista. De les deu propostes de pagament, cinc han exhaurit totes les localitats: Manu Chao acústic, Maria Jaume, Joan Miquel Oliver, Pere Arquillué i Música Nua, i han comptat amb un 84% d’ocupació de mitjana.

La ciutat de Banyoles convertida en escenari, circuits de concerts, veus característiques, sorpreses musicals al carrer, descobertes artístiques i formacions variades. La divuitena edició de l’(a)phònica ha ofert un festival de ciutat, amb la complicitat i implicació de diferents entitats i organismes, i una programació amb artistes consagrats i altres emergents. Propostes amb grans noms de l’escena nacional i internacional que han fet gaudir el nombrós públic que ha passat pel festival.

Així mateix, l’(a)phònica ha seguit teixint i ampliant complicitats amb entitats i organismes tant de la ciutat i la comarca com d’arreu del país, i ha esdevingut motor de creació, amb la coproducció de dos espectacles: ESTOP de Cor de Teatre i Les Eines del Cor Jove Amics de la Unió. Ha comptat amb vincles amb el Taller de Músics, la Marfà – Centre de Creació Musical, Fira Mediterrània Manresa, Teatre Auditori de Granollers, Museu de la Vida Rural, Somfònics, la Biblioteca Comarcal del Pla de l’Estany, FEM Jazz!, o Òmnium Pla de l’Estany, entre d’altres, sense oblidar l’Escola Municipal de Música de Banyoles, amb qui s’ha coorganitzat el concert del Cor Gran i també una xerrada i una actuació sorpresa a la plaça Major amb Manu Chao i alumnes de l’escola. Com a prèvia, també cal destacar diversos tallers de beatbox que es van realitzar a mitjan juny amb l’alumnat de 3r d’ESO dels instituts del Pla de l’Estany amb el beatboxer Orodreth. El festival s’implica i col·labora en àmbits molt diversos, una manera de seguir potenciant la vida cultural i musical de la ciutat.