El grup osonenc La iaia, nova confirmació de l'(a)phònica 2024

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, oferirà el primer concert de la gira de retrobada del grup osonenc La iaia, amb motiu del desè aniversari de la publicació del disc On és la màgia? (Música Global, 2014). El concert tindrà lloc el dissabte 29 de juny a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles i serà una de les actuacions que formaran part del cartell de la vintena edició del festival, que tindrà lloc del 28 al 30 de juny de 2024 a la capital del Pla de l’Estany. Les entrades per a aquest concert, que se suma al ja anunciat d’Albert Pla & The Surprise Band, es posaran a la venda demà, dijous 16 de maig, a les 10 h aquí.

L’any 2014, el grup osonenc La iaia publicava On és la màgia? (Música Global, 2014), el seu segon àlbum d’estudi, amb el qual van guanyar el premi Enderrock a millor disc de pop-rock. Així mateix, va suposar un punt d’inflexió a la carrera del grup, amb el qual va aconseguir una mescla única de folk, pop i electrònica sense precedents a l’escena catalana. Després vindria un altre disc i un descans indefinit per deixar pas a altres projectes. Quan fa deu anys de la publicació de cançons com L’Ós o On ets Matilda?, el trio format per Ernest Crusats, Jordi Casadesús i Jordi Torrents es retroba per celebrar l’efemèride, oferint quatre concerts molt especials arreu del país i una nova edició del disc en vinil. Segons el grup, “Els quatre llocs on es faran els concerts, han estat escollits des d’un punt de vista emocional i basat en la il·lusió d’actuar-hi, l’amistat amb els organitzadors i el record del propi grup d’actuacions memorables”.

El primer d’aquests escenaris escollits serà Banyoles, a l’(a)phònica, on han actuat en cinc ocasions: l’any 2010 a l’Ateneu Bar durant el concurs Sona 9; el 2011 a la plaça del Teatre; el 2014 a l’escenari Juanola La Muralla, i el 2017, a la Barca Tirona i a l’escenari Juanola La Muralla. El concert tindrà lloc el dissabte 29 de juny a les 21 h a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (a peu dret, excepte les entrades d'amfiteatre). Les entrades per a aquesta actuació (18 € anticipades / 21 € a taquilla) es posaran a la venda aquest dijous 16 de maig a les 10 h aquí.