L'(a)phònica tanca la 19a edició amb una bona valoració

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, ha tancat amb èxit la dinovena edició, que ha tingut lloc del 30 de juny al 2 de juliol a la capital del Pla de l’Estany. Des de l’organització es fa una bona valoració tant per l’afluència de públic com per les propostes programades. Durant aquest cap de setmana, s’han pogut veure una quarantena de propostes amb la veu com a protagonista. De les onze activitats de pagament, tres han exhaurit totes les localitats: Rodrigo Cuevas, La Ludwig Band i Mireia Vives i Borja Penalba, i els concerts amb entrada han comptat amb un 80,6% d’ocupació de mitjana.

Concerts en diversos racons de la ciutat, veus d’estils i característiques diferents, formacions variades, i descobertes artístiques. La dinovena edició de l’(a)phònica ha ofert un festival de ciutat, amb la complicitat i implicació de diferents entitats i organismes, i una programació de qualitat amb artistes consagrats i altres emergents. 44 propostes amb grans noms de l’escena musical, tant nacional com de projecció internacional, tres estrenes, dues propostes especialment ideades per a l’(a)phònica, una actuació en primícia a Catalunya i dues presentacions a comarques gironines, entre d’altres, que han fet gaudir el nombrós públic que ha passat pel festival.

Així mateix, l’(a)phònica ha seguit teixint i ampliant complicitats amb entitats i organismes tant de la ciutat i la comarca com d’arreu del país, i ha esdevingut motor de creació. Ha comptat amb vincles amb el Taller de Músics, Fira Mediterrània Manresa, la Biblioteca Comarcal del Pla de l’Estany, o Òmnium Pla de l’Estany, entre d’altres, sense oblidar l’Escola Municipal de Música de Banyoles, amb qui s’ha coorganitzat el concert del Cor Jove i l’Orquestra Simfònica de l’EMMB i també la col·laboració del cor a l’actuació de Mazoni, en què també hi van participar els alumnes de Batxillerat Artístic de l’INS Brugulat. El festival s’implica i col·labora en àmbits molt diversos, una manera de seguir potenciant la vida cultural i musical de la ciutat.