Aquest divendres 30 de juny comença l'(a)phònica

Aquest divendres 30 de juny comença la 19a edició de l’(a)phònica, Festival de la Veu de Banyoles, amb les veus de Rodrigo Cuevas, Maestro Espada, Cor de Teatre, 97 Onzas, i Boom Boom Fighters & Cookah P. Fins al diumenge 2 de juliol, el festival comptarà amb una quarantena de propostes per a tots els públics. Les entrades per a Rodrigo Cuevas, La Ludwig Band i Mireia Vives i Borja Penalba, estan exhaurides; per a la resta de propostes que en requereixen es poden adquirir aquí.

El festival començarà el divendres 30 de juny amb l’espectacle Bon veïnatge de Cor de Teatre (19:30 h, plaça dels Estudis), en el 25è aniversari de la formació banyolina. Una relectura d’un espectacle de carrer que es va estrenar a la primera edició del festival (2004) i del qual n’oferiran cinc sessions. A continuació, tindrà lloc el concert de Maestro Espada (20 h, Auditori de l’Ateneu de Banyoles), un duet format entre els germans Alejandro i Víctor Hernández, amb una proposta de folk i electrònica que se submergeix en la tradició musical de la seva terra natal, l’Horta de Múrcia. Seguidament, l’artista asturià Rodrigo Cuevas (22 h, Estrella Damm Club Natació Banyoles), oferirà el primer concert de la nova gira, La Romería, en un espai emblemàtic al costat de l’estany, amb totes les entrades exhaurides. Els encarregats d’inaugurar l’escenari Juanola La Muralla seran 97 Onzas (23 h, Juanola La Muralla), un col·lectiu musical format per tres emcees i un DJ procedents de Banyoles, Vic i Sant Hipòlit de Voltregà, amb una proposta de músiques urbanes que va del hip-hop més clàssic fins als subgèneres més actuals. Després del seu concert, hi actuaran Boom Boom Fighters & Cookah P (23:50 h, Juanola La Muralla), una de les propostes més innovadores de l’escena musical catalana actual, amb una combinació del roots reggae dels anys 80 i la música de ball dels 90.

Fins al diumenge 2 de juliol també es podrà veure al festival la instal·lació artística Dimonis de cabosanroque, l’exposició Dibuix en directe a la Fundació Lluís Coromina – Espai Eat Art, i Votz, a la Llotja del Tint, entre d’altres.