Jorge Drexler, Miguel Noguera i Radio Babel tanquen l'(a)phònica

El Festival (a)phònica de Banyoles arriba a la recta final de l’onzena edició. Miguel Noguera, Micro-Zenit, Jorge Drexler i Radio Babel Marseille seran els encarregats de posar el punt i final a cinc dies en què Banyoles s’ha convertit en capital de la veu amb una quarantena d’actuacions.

Nascut a Gran Canaria i resident a Barcelona, Miguel Noguera és un artista atípic: no es considera ben bé un humorista, ni tampoc un conferenciant, si bé fa les dues coses alhora. Presentarà Ultrashow, un espectacle còmic que ja ha representat arreu de l’Estat espanyol i que en aquesta ocasió podrem veure en primícia a les comarques gironines a l’(a)phònica. Actuarà al Teatre Municipal a les 18 h.

A les 19:30 h serà el torn del cantant i líder de la banda barcelonina Standstill, Enric Montefusco, que portarà l’espectacle íntim Micro-Zenit a la barca Tirona a l’estany de Banyoles. Acompanyat del Cor Cambra 16, oferirà una proposta de gran càrrega emocional. Les entrades per aquest concert estan exhaurides.

Un dels plats forts de l’última jornada del festival serà el concert de Jorge Drexler a l’Estrella Damm Club Natació Banyoles, que presentarà en primícia a les comarques gironines el seu darrer disc: Bailar en la cueva (Warner Music Spain, 2014).

I, finalment, l’última proposta de l’(a)phònica 2014 és Radio Babel Marseille, un quintet marsellès que actuarà per primera vegada a Catalunya per endinsar-nos a un viatge per tota una amalgama de ritmes i melodies del món a cappella (Juanola La Muralla, 22:45 h, gratuït).

Les entrades per als concerts de pagament es poden adquirir aquí.

Pel que fa a les activitats paral·leles, a les 16:30 h a Triops, arribarà el tribut a una autèntica llegenda de la música country, rock i gospel nord-americana, Johnny Cash, de la mà del duo Men in Black, format per Roger Usart i Jordi Casadesús (gratuït). I a les 18:30 h, la plaça del pavelló de Fontcoberta s’omplirà a música coral amb la 14a Trobada de cantaires del Pla de l’Estany.