Comença la 16a edició del Festival (a)phònica

Aquest dijous 27 de juny comença la 16a edició del Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica. La proposta que donarà el tret de sortida serà la del raper banyolí Daura Mangara i la presentació a les comarques gironines del documental que protagonitza, Negre de merda. Fins al diumenge 30 de juny, el festival ha programat una quarantena de propostes per a tots els públics, amb veus com les de Brass Against, Salvador Sobral, Opus Jam, Cala Vento, Pau Vallvé, Marc Parrot, i Canimas – Jacquet – Mas, entre d’altres.

Amb totes les entrades exhaurides, Daura Mangara + Documental Negre de merda (20:45 h, Auditori de l’Ateneu) serà la proposta que obrirà la 16a edició. Una actuació del jove raper banyolí i la presentació a les comarques gironines del documental que ell mateix protagonitza, dirigit per un altre banyolí, Manel Serrat, i que ha obtingut el premi del públic i del jurat en l’última edició del Festival In-Edit. Daura Mangara és immigrant de segona generació, fruit de dues cultures, de dues maneres d’entendre el món i de sentir la religió. De ben petit, va viure episodis violents a casa i prejudicis racials al carrer. Un seguit de males decisions van dur-lo a passar una temporada a la presó. La música i el rap li van oferir refugi i una taula de salvació. L’acte comptarà amb la participació del mateix director i de l’escriptor Matthew Tree.

El mateix dia, i en el marc de les activitats paral•leles, es durà a terme l’espectacle de titelles Històries de lletres (19 h, Biblioteca Comarcal del Pla de l’Estany, gratuït). Una proposta recomanada a nens i nenes a partir de 4 anys en què David Laín de l’Estenedor Teatre ofereix un seguit de petites històries protagonitzades per lletres i paraules. També es podrà sentir la segona proposta del Tast de concerts: L’Espiadimonis, el projecte en solitari de Carles Dordella (baixista i cantant de Les Philippes) que presentarà a les 22 h a Ca La Flora (gratuït).