Aquest dijous comença la 12a edició de l'(a)phònica

La 12a edició del Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, comença demà dijous 18 de juny amb l’actuació de Marina BBface & The Beatroots a l’escenari Juanola La Muralla. Fins al diumenge 21 de juny, el festival ha programat més de 40 activitats entre actuacions i activitats paral·leles, amb artistes com de David Carabén, Paco Ibáñez, Joan Margarit & Carles Margarit, Fundación Tony Manero, Joan Miquel Oliver o Cor de teatre, entre molts altres.

Els barcelonins Marina BBface & The Beatroots seran els encarregats de donar el tret de sortida a aquesta edició del festival amb un concert a l’escenari principal del festival, el Juanola La Muralla (22:15 h, gratuït). La banda formada per l’excantant de The Pepper Pots Marina Torres i membres de Cardova, Sol Lagarto i Chocadelia segueix explorant els camins de la música negra dels 70 i presentarà els temes del seu darrer disc, Still Beating (Discmedi, 2015), amb una bona dosi de funk, soul i groove.

Abans d’aquest concert, però, es duran a terme diverses activitats emmarcades en les activitats paral·leles del festival. Es podran visitar les exposicions (a) 2015 a la Biblioteca Comarcal del Pla de l’Estany, Teo Balzó (Genís Salvatella) i Més que veu a la Llotja del Tint, i Remor a l’Espai Eat Art. Els infants de 0 a 3 anys podran participaran en una sessió de Contes clàssics, a càrrec de la narradora Olga Cercós, la Llibreria L’Altell acollirà la presentació del llibre Pèls al ninot -18 cançons per a majors de 18 anys-, a l’escenari Juanola La Muralla els alumnes de l’audició de final de curs de l’EMMB oferiran una mostra del repertori que han treballat al llarg del curs, i en el marc del cicle “Tast de concerts” es podrà sentir Ferran #roadtrio, una proposta del cantant d’Exceso a El Sol.