Soledad Vélez, La iaia i Miquel Gil i Pep Botifarra diumenge a l'(a)phònica

El Festival (a)phònica de Banyoles continua ben carregat de propostes per aquest diumenge. Les veus protagonistes seran les de Carles Belda i Marc Serrats, Jazz Machín, Soledad Vélez, SSM BigHand feat. Laia Cagigal, Miquel Gil i Pep Botifarra i La iaia. A més, es durà a terme la gran final del 5è Campionat Estatal de Beatbox.

La jornada començarà a les 13:30 h a la barca Tirona a l’Estany de Banyoles, on Carles Belda i Marc Serrats –amb totes les entrades exhaurides- presentaran la seva proposta de folk festiu que beu de grups com Pomada, Dijous Paella, Xerramequ Tiquismiquis o els Badabadoc. A les 17:30 h, alguns dels músics més destacats de l’escena jazzística de casa nostra, amb la veu de Celeste Alías al capdavant, ens acostaran als boleros d’Antonio Machín des de la seva personal perspectiva sonora. Jazz Machín actuaran al claustre del Monestir de Sant Esteve, un entorn privilegiat per deixar-se endur per Angelitos negros, Bésame mucho i Dos gardenias. Seguidament, la cantant xilena Soledad Vélez, amb el poder hipnòtic i abrasiu de la seva veu, presentarà les cançons del seu darrer disc Run with wolves (Absolute Beginners, 2013) a la Fundació Lluís Coromina – El Puntal (19 h, gratuït). A les 20 h, i amb les localitats exhaurides, la big band de percussió corporal liderada per Santi Serratosa presentarà una nova col·laboració, al costat de la cantant Laia Cagigal (SSM Bighand feat. Laia Cagigal). Serà a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. Prèviament, però, a les 12:15 a la plaça Major oferiran un petit tastet de la seva proposta. Per aquest diumenge també cal destacar l’actuació de Miquel Gil i Pep Botifarra, que ens acostaran a la música d’arrel del País Valencià a les 21:30 h al Teatre Municipal de Banyoles. I tot seguit, es podrà veure la gran final del 5è Campionat Estatal de Beatbox a l’escenari Juanola La Muralla, en què se sabrà qui és el vencedor d’aquesta edició, en la qual hi ha hagut un rècord d’inscrits. Com a complement d’aquest campionat, a les 11:30 h, també es podrà gaudir en directe d’una petit acció de beatmob. Per tancar la nit, el trio osonenc La iaia portarà una bona dosi de màgia al mateix escenari, amb el seu pop electrònic un punt psicodèlic i trencador (23 h, gratuït).

Entre les activitats paral·leles per aquest diumenge cal destacar l’actuació de Carles Belda i Marc Serrats a la taverna de Smaug a les 16 h (gratuït) que oferiran un tast de concerts després de la seva actuació a la barca Tirona.

Les entrades per als espectacles de pagament es poden adquirir aquí. En cas que en quedin de disponibles, es vendran una hora a abans a la taquilla.