Noves confirmacions de l'(a)phònica 2023

L'(a)phònica avança alguns dels artistes de la dinovena edició, que tindrà lloc del 30 de juny al 2 de juliol a la capital del Pla de l’Estany. La Ludwig Band, Cocanha, Quico Pi de la Serra, Mireia Vives i Borja Penalba, Maestro Espada, Maria Coma, Bachcelona Akademie amb Carlos Mena, Toni Casassas, i Marc Parrot i Eva Armisén, a més del ja anunciat Rodrigo Cuevas, formaran part del cartell, que es desvelarà a finals de maig. Les entrades i abonaments per a aquestes propostes es posaran a la venda demà, dijous 4 de maig, a les 11 h aquí.

El mateix dia que Rodrigo Cuevas, actuarà al festival Maestro Espada (divendres 30 de juny, 20 h, Auditori de l’Ateneu de Banyoles), un duet format entre els germans Alejandro i Víctor Hernández amb una proposta de folk i electrònica que se submergeix en la tradició musical de la seva terra natal, l’Horta de Múrcia.

També hi participarà la Bachcelona Akademie amb Carlos Mena (dissabte 1 de juliol, 12 h, Teatre Municipal de Banyoles), un projecte que ofereix l’oportunitat a estudiants de cant i acabats de llicenciar de formar part d’un cor de cambra, en aquesta ocasió, dirigit per Carlos Mena i Masaaki Suzuki, dos referents absoluts de la música antiga i de l’àmbit bachià. El mateix dia, s’hi podrà veure l’actuació de Cocanha (dissabte 1 de juliol, 17:30 h, Claustre del Monestir de Sant Esteve). El duet occità format per Lila Fraysse i Caroline Dufau portarà al festival una nova explosió de sonoritats mitjançant la dansa i noves vies de creació, sempre amb la llengua i la tradició occitanes com a centre. Al vespre, l’artista multidisciplinari osonenc Toni Casassas oferirà la seva primera actuació a les comarques gironines (dissabte 1 de juliol, 20 h i 22 h, Monestir de Sant Esteve). Una performance musical austera en què la veu s’entronca amb cants d’arrel d’arreu, especialment associats amb els melismes arabescos i els harmònics sards o mongols. També s’ha confirmat l’actuació de La Ludwig Band (dissabte 1 de juliol, 21 h, Auditori de l’Ateneu de Banyoles). El segon millor grup d’Espolla realitzarà el primer dels tres concerts d’aquest estiu a l’(a)phònica, en què estrenaran les cançons del seu nou disc, Gràcies per venir. Una producció del Grec 2023 Festival de Barcelona, The Indian Runners i l'(a)phònica, Festival de la Veu de Banyoles.

Per al públic familiar, enguany es recupera l’actuació que s’havia de realitzar en l’anterior edició i que es va haver de cancel·lar per motius de salut d’un dels artistes: Marc Parrot i Eva Armisén (diumenge 2 de juliol, 11 h, Claustre del Monestir de Sant Esteve). Presentaran Tinc un paper, una proposta multidisciplinària per a tota la família per tal de conèixer com es crea un espectacle des de dins. El mateix dia, el festival ha programat l’actuació de Quico Pi de la Serra (diumenge 2 de juliol, 18 h, Claustre del Monestir de Sant Esteve), un dels cantautors més personals i independents de casa nostra. Amb 24 discos publicats, l’artista repassarà les cançons que l’han acompanyat al llarg de la trajectòria, entre d’altres, les del seu darrer àlbum, Cançons de combat (Temps Record, 2020). També formaran part del cartell Mireia Vives i Borja Penalba (diumenge 2 de juliol, 19:30 h, Teatre Municipal de Banyoles). Després d’una dècada junts, el duet tanca l’etapa de Cançons de fer camí i repassa les cançons que els han acompanyat durant tots aquests anys. Una altra de les propostes confirmades és l’estrena de l’espectacle Vocal Roots, de Maria Coma (diumenge 2 de juliol, 21:15 h, Auditori de l’Ateneu de Banyoles). Una peça d’arts escèniques, entre música i performance, centrada en la veu i la seva relació amb el cos humà.

Les entrades i abonaments per a aquestes actuacions es posaran a la venda aquest dijous 4 de maig a les 11 h a l'apartat de venda d'entrades. Pel que fa a les entrades del concert de Rodrigo Cuevas, ja estan a la venda aquí.