El concert d'Ensemble Pelegrí es realitzarà sota les voltes del claustre

Degut a la pluja que cau intermitentment durant aquesta tarda, el concert d'Ensemble Pelegrí es durà a terme sota les voltes del mateix Claustre del Monestir de Sant Esteve, on estava prevista l'actuació a les 17:30 h (gratuït). D'aquesta manera, el públic podrà assistir a la primera actuació a les comarques gironines d'aquesta formació.

El viatge sonor que ens convida a emprendre l’Ensemble Pelegrí, creat l’any 2007 per la cantant valenciana Mara Aranda –considerada una de les veus més representatives i internacionals de les músiques mediterrànies, i membre de grups com L’Ham de Foc–, i l’especialista en viola de roda Jota Martínez, és una peregrinació oberta i fascinant per les músiques medievals peninsulars. Acompanyats per músics amb una àmplia experiència en música antiga i d’arrel, ens acostaran a tres cultures que van conviure durant més de set segles a la península.

Una proposta que aconsegueix que el Sefarad dels hispanojueus, l’Al-Àndalus musulmà i la Hispània cristiana dialoguin com no sempre ho van arribar a fer en la societat medieval. Més enllà d’una simple reconstrucció històrica d’aquestes músiques antigues, el quartet en fa una posada al dia que ens les farà sentir tan properes i tan nostres com ho van ser en altres temps.