L'(a)phònica tanca amb èxit cinc dies dedicats a la veu

Després de cinc dies intensos dedicats a la veu en totes les seves vessants, el Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, ha tancat aquest diumenge 17 de juny la seva 15a edició. En total, des del dimecres 13 de juny s’han pogut veure 44 propostes a la capital del Pla de l’Estany. Més de la meitat dels espectacles de pagament han exhaurit totes les localitats, i les propostes gratuïtes també han comptat amb una molt bona afluència de públic. Formats, estils i escenaris diferents han format un circuit urbà per on descobrir veus emergents i també per redescobrir artistes consagrats. L’organització del festival fa una valoració molt positiva tant pel que fa a les propostes programades com per l’afluència de públic.

Pel que fa a les actuacions que requerien entrades, l’ocupació ha estat del 87% de mitjana, dos punts per sobre que la passada edició. Dels 10 espectacles de pagament, sis han exhaurit totes les localitats. Es tracta de les actuacions de Santi Balmes, Clara Segura i Fluren Ferrer a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles, que van entusiasmar el públic amb l’espectacle basat en el llibre Canción de Bruma del cantant de Love of Lesbian; Judit Neddermann, que va presentar el seu últim disc, Nua (Satélite K, 2018) també a l’Auditori de l’Ateneu; el cantautor solsoní Roger Mas, que va omplir el claustre del Monestir de Sant Esteve amb les cançons del seu darrer àlbum, Parnàs (Satélite K, 2018); el concert a la Barca Tirona del músic de Flix Xarim Aresté; l’espectacle de la companyia Illuminati Tenors, que va fer gaudir el públic amb la seva proposta còmica d’òpera i teatre gestual al Teatre Municipal de Banyoles, i el segon concert a la Barca Tirona a càrrec de Marcel Lázara i Júlia Arrey, que van interpretar les cançons de Pedalant endins (Halley Records, 2018).

En el cas de les actuacions gratuïtes –més d’un 75% de les propostes programades–, les més concorregudes van ser Dr. Calypso, The Otis Redding Show, Regge per xics i Sångensemblen Amanda a l’escenari Juanola La Muralla, on també van actuar Senyor Oca i Tornaveus. Un altre dels escenaris que es va omplir de gom a gom va ser la plaça del Teatre, amb dues propostes ben diferents: The Hanfris Quartet i Chris Kramer & Beatbox’n’Blues.