Avui es posen a la venda les entrades dels primers artistes confirmats

Aquest matí a les 10 h es posen a la venda aquí les entrades per als primers artistes confirmats: Vinicio Capossela, Xarim Aresté, i Marcel Lázara i Júlia Arrey.

El cantautor poeta, escriptor, però també il·lusionista i showman Vinicio Capossela serà un dels plats forts del festival. El divendres 15 de juny a les 23 h actuarà a l’Estrella Damm Club Natació Banyoles, un dels paratges més emblemàtics en què té lloc el festival. Des que va debutar el 1990, Capossela ha conreat una trajectòria fructífera que l’ha consolidat com un dels creadors més sorprenents i populars de la música italiana moderna. El seu darrer treball, Canzoni della cupa (La Cupa / Warner, 2016), ha estat disc d’or a Itàlia i s’ha publicat a Europa i a l’Amèrica del Sud. Un àlbum amb cançons ancestrals, fascinants i rurals inspirades en les arrels del seu arbre genealògic. En aquest concert únic a l’Estat espanyol actuarà acompanyat de Victor Herrero a la guitarra, guitarra portuguesa i viola de mà, Peppe Leone a la percussió i Glauco Zuppiroli al contrabaix (21 € anticipada / 24 € taquilla).

L’endemà, dissabte 16 de juny, serà el torn de Xarim Aresté. De veu esquinçada i aura enigmàtica, el músic de Flix és un virtuós de les paraules i un poeta de la guitarra. Ha col·laborat amb artistes com Maika Makovski, Paul Fuster, Sanjosex, Pascal Comelade o Josele Santiago, entre d’altres, i encara ha tingut temps de liderar projectes propis com Very Pomelo o actualment el més personal, que presenta sota el seu nom. Amb l’anterior disc, La rosada (Bankrobber, 2015), el cantant i guitarrista va recollir nombrosos premis. Ara ha apujat l’aposta amb Polinèsies (Bankrobber, 2017), un viatge per un univers alhora íntim i col·lectiu on cada cançó és una illa formada per mil illes diferents. I per anar d’illa en illa, res millor que navegar amb la barca Tirona per l’estany, mentre desgrana en solitari les emocions que s’amaguen rere les cançons (20 h, 10 €).

L’altra actuació que acollirà la Barca Tirona és la de Marcel Lázara i Júlia Arrey, el diumenge 17 de juny a les 19:30 h. Després de dos discos i centenars de concerts amb Txarango, Marcel Lázara ha estat dos anys viatjant amb bicicleta pel Brasil al costat de la seva parella. Ara han tornat a Catalunya amb un nou projecte, inspirat en aquesta experiència rodada i vital. Un diari musical i emocional que pren forma de disc a Pedalant endins (Halley Records, 2018), amb cançons que no parlen de grans proeses sinó de sentiments, somnis, fracassos i il·lusions. Un trajecte amb sabor mestizo que connectarà sense complexes l’Estany de Banyoles amb els paisatges tropicals brasilers i que presemntaran acompanyats de Pol Parera a les percussions.