Notícies recents

Noves incorporacions al cartell de l'(a)phònica 2014

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, que presentarà tota la programació a finals de mes, avança noves incorporacions al cartell, que se sumen al ja anunciat concert de Jorge Drexler i al 5è Campionat Estatal de Beatbox. Les entrades es posaran a la venda aquest dijous 22 de maig a les 12 h.

Una de les propostes que s’incorpora al Festival, a l’espera de desvetllar la resta de la programació, és la cantant i pianista Maria Coma, que torna a Banyoles, amb banda, amb el seu últim projecte, Celesta, en què segueix brillant amb composicions d’atmosferes oníriques i una veu que se ben segur emocionarà la platea del Teatre Municipal de Banyoles el 20 de juny (21:15 h). El mateix dia, l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles acollirà l’actuació de Muchachito y sus compadres, que arribaran més elèctrics que mai amb la seva proposta de rumba-rock enèrgica (22:45 h).

El dissabte 21 de juny, el Claustre del Monestir de Sant Esteve comptarà amb l’actuació del grup de folk banyolí Germà Negre en acústic, que portarà Ni un pas enrere, un repertori de cançons populars i reivindicatives d’autors dels Països catalans com Ovidi Montllor, Al Tall o Quico Pi de la Serra (13 h). Més tard, a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles arribarà per primera vegada a les comarques gironines l’espectacle Llibert, una de les grans sorpreses teatrals de la temporada i el debut com a dramaturga de l’actriu Gemma Brió. Una tragèdia explicada des de les entranyes, carregada d’ironia, humor, emoció i música (21 h). També el dissabte es presentarà oficialment Kitsch a la Cova, el nou projecte nascut de la banda banyolina Kitsch i Mon a la Cova, que proposa una revisió estilística en clau sinistra i fosca del temari de les dues formacions. Serà a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (22:45 h).

Per al diumenge 22 de juny, de moment s’han confirmat les actuacions de Carles Belda i Marc Serrats que, armats amb les seves veus, l’acordió diatònic, la guitarra i percussions, oferiran tota una festa a la barca Tirona, amb un grapat de cançons ballables de Pomada, Dijous Paella o Badabadoc (13:30 h). A la tarda, alguns dels músics més destacats de l’escena jazzística de casa nostra (Celeste Alías, Santi Careta, Dídac Fernández i David Soler) units a Jazz Machín portaran la sensualitat dels boleros d’Antonio Machín al Claustre del Monestir de Sant Esteve (18 h). Una altra de les estrenes que proposa el festival i que es podrà veure a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles és la de la col·laboració entre la SSM BigHand -el projecte de percussió corporal liderat pel bateria Santi Serratosa-, i una de les veus amb més personalitat de la nostra escena musical, Laia Cagigal (20 h). Més tard, al Teatre Municipal, es podrà sentir a dues de les veus més destacades de la música d’arrel del País Valencià, Miquel Gil i Pep Botifarra, presentant Nus, un espectacle en què només amb veu, guitarra i petites percussions, es passejaran pel patrimoni musical de les terres valencianes (21:30 h).

I, finalment, les dues actuacions que s’avancen per al dimarts 24 de juny són la de l’artista Miguel Noguera, que presentarà per primera vegada a les comarques gironines Ultrashow, un monòleg còmic atrevit i improvisat, basat en els seus dibuixos i anotacions diàries sobre la vida quotidiana, al Teatre Municipal de Banyoles (18 h). I l’espectacle Micro-Zenit, del cantant i líder d’Standstill, Enric Montefusco, que s’acompanyarà d’un cor de quatre veus per repassar cançons de Dentro de la luz i versions de temes més antics en petit format, mentre la barca Tirona navega per l’Estany (19:30 h).

En la línia encetada l’any passat, el Festival (a)phònica torna a posar a disposició del públic uns abonaments per als concerts de pagament. Tot i que part de les actuacions programades són gratuïtes i la resta van dels 4 als 24,50 euros, s’intenta fer-les més assequibles a tothom. Així, es podran adquirir abonaments per a 4, 6 i 8 espectacles, aconseguint un 15, un 20 i un 25% de descompte respectivament. Les entrades per al ja anunciat concert de Jorge Drexler no entren en aquests descomptes i ja són a la venda. La resta d'entrades i abonaments es posaran aquest dijous 22 de maig a les 12 h a la venda a l'apartat de venda d'entrades del web i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. Indústria, 25 / 972 57 00 50, de dilluns a divendres de 8:30 h a 19 h).