Notícies recents

L'(a)phònica tanca amb èxit l'edició del seu desè aniversari

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, que va arrencar aquest dijous 20 de juny, ha tancat amb èxit la seva desena edició. El festival ha assolit els objectius marcats, i malgrat l’amenaça de pluja s’han pogut dur a terme la vintena d’actuacions i les dotze activitats paral·leles programades. Cal destacar que dels deu espectacles que requerien entrada, 6 han exhaurit totes les localitats. La resta d’actuacions, més del 60%, han estat gratuïtes i han comptat amb una molt bona afluència de públic.

Tot i la inestabilitat meteorològica, durant aquests cinc dies s’han pogut desenvolupar amb normalitat totes les activitats previstes per a la desena edició del Festival de la Veu de Banyoles. Els aforaments gratuïts s’han omplert de gom a gom per veure les actuacions. Les més concorregudes han estat les d’Standstill, Joan Colomo i La Troba Kung-Fú, que van posar ahir el punt i final amb una gran festa a l’escenari Juanola La Muralla. Així mateix, un altre dels concert amb més afluència de públic va ser el de Manel a l’Estrella Damm Club Natació Banyoles. Una actuació que va comptar amb un servei de cangur gratuït per a nens i nenes d’1 a 10 anys, amb 12 infants inscrits.

Dels 10 espectacles que requerien entrada, 6 han exhaurit totes les localitats. Es tracta de Puntí, que va comptar amb la col·laboració de Quimi Portet, Anni B Sweet, Núria Graham, Salao & Jaco Abel, Juan Perro, i La Troba Kung-Fú canta al drac. Aquest darrer concert ha estat un dels més especials del festival, amb una actuació a la barca Tirona mentre navegava per l’estany al capvespre.

Altres actuacions que s’han pogut veure durant aquests dies són les del tenor Eduard Mas i la soprano Alba Bosch, que van fer quedar petita l’església de Santa Maria amb la brillant estrena de l’espectacle Escenes d’òpera, Maïa Vidal, la Companyia Dei Furbi i la seva versió de La flauta màgica, la del beatboxer Markooz (que també va realitzar un taller), l’espectacle itinerant Dallonses, les versions a cappella d’Ocumé, la poesia d’Eduard Escoffet amb Bradien, Man Ex Maqina, Delikatessen, Ensemble Pelegrí, Esther Condal, i per als més petits, Xerramequ Tiquis Miquis.

Amb estils molt diversos, que han passat des de l’òpera al jazz, passant pel pop, el flamenc o el beatbox, i la combinació d’artistes consagrats i d’altres per descobrir, el Festival de la Veu de Banyoles ha assolit els objectius marcats per a aquesta desena edició.

Activitats paral·leles
L’(a)phònica també ha proposat una dotzena d’activitats paral·leles amb la veu com a principal motiu. Un taller de beatbox, diverses exposicions, un camp de treball o gastronomia són algunes de les propostes en les quals s’ha pogut participar.

La imatge d’aquest any ha anat a càrrec d’Enserio, i ha estat dedicada a les aficions, amb els càntics, les banderes i els colors verd i negre com a principal element.