Notícies recents

Demà se subhasten les obres de l’exposició Aficionats

Una vintena d’obres d’artistes del Pla de l’Estany sortiran a subhasta aquest proper dissabte 29 de juny a la Llotja del Tint (21 h). Les creacions formen part de l’exposició col·lectiva Aficionats, sobre la imatge de la desena edició del Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, que es pot veure fins al 14 de juliol a la sala Llotja del Tint de Banyoles (gratuït). Gran part dels beneficis recaptats es destinaran a Càritas Banyoles.

Amb un preu de sortida de 20 euros, les persones que ho desitgin podran pugnar per una de la vintena d’obres d’autors com els dissenyadors gràfics Marc Vicens, Anna Pigem i Quim Roqué, Can 60, Xavier Agustí i Enserio; dels pintors Jaume Geli i Olga Pinatella; els il·lustradors Maria Ros, Pau Anglada i Paco Daranas; de l’interiorista Maite Prats; dels creadors Masde, Clara Gispert, Marc Currià i Miquel Samaniego; dels fotògrafs Irena Visa i Xavi Olmos; del dissenyador industrial Andreu Carulla, i del músic Jordi Torrent, entre d’altres.

Tots ells s’han hagut d’inspirar amb el fil conductor del festival, que enguany ha tractat sobre tot allò que envolta el món de les aficions. Partint d’aquest fil, des de l’organització del festival i el Tint XXI (col·lectiu d’artistes que gestiona la sala La Llotja del Tint), s’ha proposat a artistes propers a la ciutat que creïn una obra relacionada amb l’(a)phònica, la seva afició i tot el que els desperta aquest esdeveniment cultural.

I és que des de la primera edició, la imatge de l’(a)phònica ha tingut un pes important. Cada any, ha explorat diferents elements relacionats amb la veu: les psicofonies (2006); el karaoke (2007); els rumors, amb missatges tan impactants com: “Corre el rumor que no es fa (a)phònica” (2008); el taral·lareig (2009); la recerca d’un moment de silenci per gaudir dels concerts, amb missatges com “Calleu!” (2010); els remeis naturals per aclarir la veu, amb imatges dels artistes que participaven en el festival realitzades a partir de Pastilles Juanola (2011), i la veu del poble, manifestant-se sobre el festival: “Vull seure a primera fila!”(2012). Una imatge que ha valgut diverses nominacions i premis –com els Laus o els Gidi- als seus creadors, Enserio.

Aquesta ha estat una de les activitats paral·leles que el festival ha programat en la seva desena edició, que ha tingut lloc del 20 al 24 de juny. Durant cinc dies, ha omplert la capital del Pla de l’Estany amb més d’una vintena d’actuacions i dotze activitats complementàries que exploren la veu en totes les seves vessants. Pel festival hi han passat artistes com Standstill, Joan Colomo, Anni B Sweet, Juan Perro, Maïa Vidal o La Troba Kung-Fú, entre molts d’altres. El festival (a)phònica és membre de la xarxa de festivals A-Petit, www.a-petit.cat.

Horaris: divendres, de 18 h a 21 h / dissabtes, d’11 h a 14 h i de 17 a 21 h / diumenges, d’11 h a 14 h
Adreça: c/ Sant Pere 10-14, Banyoles