Notícies recents

L'(a)phònica celebra la revetlla de Sant Joan amb Manel

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, que va arrencar aquest dijous 20 de juny, celebrarà la revetlla de Sant Joan amb la presentació a les comarques gironines del darrer disc del quartet barceloní Manel. El concert tindrà lloc en un espai emblemàtic al costat de l’estany, i el festival comptarà amb un servei de cangur gratuït per a nens d’1 a 10 anys. Durant el diumenge, el festival també comptarà amb les actuacions de Xerramequ Tiquis Miquis, Ensemble Pelegrí i Salao & Jaco Abel.

En una de les nits més curtes i màgiques de l’any, Manel portarà el seu tercer i esperat disc, Atletes, baixin de l’escenari (Warner / DiscMedi, 2013), a l’Estrella Damm Club Natació Banyoles (00 h / 25,50 €). La remor de l’estany acompanyarà la inconfusible veu de Guillem Gisbert cantant cançons com Teresa Rampell, Mort d’un heroi romàntic o Vés bruixot!. Un treball que manté l’essència del que els ha portat a recollir èxits i a situar-se com un dels fenòmens musicals més importants a casa nostra dels darrers temps.

Després de recollir diverses peticions de pares i mares, l’(a)phònica ha organitzat un servei de cangur en el mateix recinte on es durà a terme el concert de Manel, per tal que les parelles que ho desitgin, puguin gaudir de l’actuació. Aquest servei, gratuït, anirà a càrrec de la Coordinadora del Lleure del Pla de l’Estany, una entitat col·laboradora del festival. Així, a partir de les 23:30 h, podran deixar els infants, que depenent de les edats, podran realitzar activitats de lleure mentre dura l’actuació. Les persones interessades en aquest servei cal que enviïn un correu electrònic a aphonica@altersinergies.com per reservar plaça.

Però aquesta jornada del festival comptarà amb més propostes, que començaran al matí, a l’escenari Juanola La Muralla. Els més petits tindran un espectacle especialment per a ells: El conte de l’eriçó Bru, de Xerramequ Tiquis Miquis (11:30 h, gratuït). Recomanat per a nens i nenes d’entre 2 i 8 anys, aquesta fantàstica aventura combina diversos estils musicals com reggae, soul, rumba o funky. Els seus protagonistes convidaran el públic a conèixer el seu món particular a través de la música en directe i de l’animació combinada amb contes i teatre.

A la tarda arribarà la primera actuació a les comarques gironines d’Ensemble Pelegrí, una peregrinació oberta i fascinant a les músiques medievals peninsulars, amb Mara Aranda -considerada una de les veus més representatives i internacionals de les músiques mediterrànies-, (Claustre del Monestir de Sant Esteve, 17:30 h, gratuït). Un concert en col·laboració amb Diversons i Obra Social La Caixa, que aconsegueix que el Sefarad dels hispanojueus, l’Àl-Àndalus musulmà i la Hispània cristiana dialoguin com no sempre ho van fer en la societat medieval. Més enllà d’una simple reconstrucció històrica, el quartet en fa una posada al dia que ens les farà sentir tan properes i tan nostres com ho van ser en altres temps.

Al cap d’una hora, el cantaor Salao & Jaco Abel presentaran per primera vegada a les comarques gironines l’espectacle Flamenco eléctrico (Auditori de l’Ateneu, 18:30 h, gratuït). Aquests artistes són dues de les revelacions més impactants de la nova escena flamenca. Antonio Martín Salao enamora aficionats i especialistes amb la seva creativitat, les seves tessitures proveïdes d’un to sobrenatural i la seva modulació del cante. Per la seva banda, Jaco Abel és un dels pioners en la incorporació de la guitarra elèctrica a l’univers del flamenc.

Les entrades i els abonaments per als espectacles que requereixen entrada es poden adquirir a l'apartat de venda d'entrades d'aquest web i en cas que en quedin, des d’una hora abans que comenci l’actuació a les taquilles de l’espai.