Notícies recents

Sis propostes a l'última jornada del festival (a)phònica

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, que va arrencar aquest dijous 20 de juny, posarà el seu punt i final a la desena edició demà, dilluns 24 de juny, amb una jornada plena d’actuacions d’estils molt diversos. Les veus de La Troba Kung-Fú (que oferiran dues actuacions), Maïa Vidal, Juan Perro, Núria Graham i Esther Condal seran les que se sentiran en aquesta darrera jornada de la desena edició del festival, que ha comptat amb més de 30 activitats amb la veu com a fil conductor.

Els concerts començaran amb la cantant i compositora Esther Condal, que presentarà a les comarques gironines les cançons del seu disc de debut, Home (Petit Indie, 2012), rodejada d’alguns dels millors músics de l’avantguarda del jazz català (Teatre Municipal, 17 h, 8 €).

A continuació, la jove vigatana Núria Graham, que ha sorprès tothom amb el seu talent, realitzarà la seva primera actuació a Girona (Claustre del Monestir de Sant Esteve, 18:30 h, 4 €). Influenciada per estils com el pop, el rock, el jazz o el soul, la seva maqueta, First Tracks, confirma una gran solidesa com a compositora i intèrpret, i constitueix el primer graó d’una llarga trajectòria.

Més tard, el que va ser la veu de Radio Futura, Juan Perro (Santiago Auserón), presentarà en acústic Casa en el aire a les comarques gironines, un repertori entre la música d’arrel nord-americana i els ritmes cubans, que parteix del seu darrer disc, Río negro (La huella sonora, 2011). Actuarà a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (20 h, 10 €), acompanyat del guitarrista i cantant Joan Vinyals.

Poc després, tindrà lloc el concert a la barca Tirona, al mig de l’estany, que s’ha programat per primera vegada, a càrrec de Joan Garriga i alguns altres membres de La Troba Kung-Fú (20:45 h, 6 €). Un espectacle especialment ideat per al festival, pel qual ja s’han exhaurit totes les entrades.

La cantant Maïa Vidal presentarà el seu darrer disc, Spaces (Crammed Disc / Karonte, 2013) al Mirador Joan de Palau (Puig d’en Colomer, 21:30 h, gratuït), en un indret emblemàtic que compta amb algunes de les millors vistes de la ciutat. Rere la superfície dolça i delicada d’aquesta cantant, s’hi amaga una veu amb una paleta sonora d’arrels obscures i profundes que ha deixat fascinat la crítica i el públic.

Clouran aquesta desena edició La Troba Kung-Fú, amb un concert festiu a base de “rúmbia”, la seva particular proposta musical. Presentaran a les comarques gironines el disc Santalegria (Chesapik, 2013) a l’escenari Juanola La Muralla (23 h, gratuït).

Una de les activitats paral·leles que també tindrà lloc durant aquesta jornada serà la 13a Trobada de Cantaires del Pla de l’Estany, que se celebrarà a Porqueres, a la Plaça del Centre Cívic (19 h, gratuït). I es poden continuar visitant les exposicions Aficionats i El Gravat, (a)phònica i pipes.

Les entrades i els abonaments per als espectacles que requereixen entrada es poden adquirir en aquest mateix web i en cas que quedin entrades, des d’una hora abans que comenci l’actuació a les taquilles de l’espai.