Notícies recents

Presentada la 18a edició de l'(a)phònica

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica arriba a la divuitena edició i presenta tota la programació que oferirà del 24 al 26 de juny. Durant tres dies, comptarà amb quaranta propostes per a tots els públics, amb veus com les de Manu Chao acústic, Birds on a Wire, Joan Miquel Oliver, Rodrigo Laviña y su combo, Maria Jaume, El Pony Pisador i Anna Ferrer, entre d’altres. Les entrades es posaran a la venda el dijous 26 de maig a les 10 h aquí.

En la seva divuitena edició, l’(a)phònica continua fidel als objectius que es va marcar des dels seus inicis: esdevenir un festival de ciutat, amb la complicitat i implicació de diferents entitats i organismes, i oferir una programació que explori propostes artístiques al voltant de la veu, amb artistes consagrats i altres per descobrir. Aquest any, durant tres dies, el cartell de l’(a)phònica programa quaranta propostes amb grans noms de l’escena nacional i internacional. Un festival de qualitat, amb dues estrenes, tres presentacions en primícia a les comarques gironines, dos artistes que actuaran per primera vegada a la província de Girona i dues propostes ideades especialment per al festival. Així mateix, enguany, l’(a)phònica ha coproduït dos espectacles: ESTOP de Cor de Teatre i Les Eines del Cor Jove Amics de la Unió, en la línia de seguir teixint i ampliant complicitats amb entitats i organismes, tant de la comarca com d’arreu del país.

L’(a)phònica és un festival de ciutat que aposta per oferir una experiència global al voltant de la veu, en col·laboració amb diverses entitats. Així, es podran veure exposicions; assistir als Tast de concerts amb les veus de 97 Onzas, Lia Sampai, Arar, Surf And Fat, Agnès Algueró i Remei de Ca la Fresca; participar en els tallers Escriu la teva història amb Josep Pedrals, Beatbox i Les Eines; veure el concert del Cor Gran de l’EMMB o la 20a Trobada de Cantaires del Pla de l’Estany, entre d’altres. Així mateix, l’(a)phònica es presentarà a La Volta #41 (Girona) el dissabte 11 de juny amb l’actuació de Sergi Estella.

Un any més la imatge gràfica del festival ha estat creada per l’estudi Enserio. Enguany, el fil conductor gira al voltant de les històries, anècdotes i curiositats al voltant de les 18 edicions del festival. Cada una de les històries compta amb la seva il·lustració, i a més, s’han generat diverses activitats al voltant de la temàtica, com el taller d’escriptura amb Josep Pedrals o l’activitat Deixa’t d’històries!. Així mateix, s’ha fet una crida perquè tothom que vulgui pugui enviar una anècdota o vivència relacionada amb l’(a)phònica.