Notícies recents

Joan Miquel Oliver, Paco Ibáñez i Xarim Aresté, divendres a l'(a)phònica

El divendres 19 de juny ve carregat d’actuacions al Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, que fins al diumenge 21 de juny omplirà de propostes de veu la capital del Pla de l’Estany.

L’espectacle Acorar, interpretat per Toni Gomila i dirigit per Rafel Duran serà el primer que es podrà veure durant la segona jornada de festival. Multipremiat i reconegut tant per la crítica com pel públic el monòleg del mallorquí reflexiona sobre la identitat col·lectiva dels pobles. Seguidament, el també mallorquí i fundador d’Antònia Font Joan Miquel Oliver presentarà les cançons del seu nou disc, Pegasus (Sony Music, 2015). Més tard, arribarà un dels plats forts del festival, el ja anunciat Paco Ibáñez, que presentarà en primícia a les comarques gironines l’espectacle Vivencias. L’artista actuarà en un espai emblemàtic al costat de l’estany on ja va actuar fa 11 anys, en la primera edició del festival. Seguidament, els concerts passaran ja a l’escenari Juanola La Muralla, on s’estrenarà un espectacle ideat especialment per a l’(a)phònica, a càrrec de BCN Beatbox Trio. Sota aquest nom s’hi amaguen tres dels millors beatboxers catalans (Markooz, Pulmón i Zikan) que oferiran una mostra de les seves capacitats vocals. Tancarà la nit el cantant i guitarrista de Flix Xarim Aresté, que presentarà les cançons del seu darrer disc, La rosada (Bankrobber, 2015).

Les entrades anticipades i abonaments per als concerts de pagament són a la venda aquí.

Pel que fa a les activitats paral·leles del festival, comença la iniciativa gastronòmica L’(a)rtista al plat, coorganitzada amb el Grup Gastronòmic del Pla de l’Estany. Així mateix, en el marc del tast de concerts, es podrà veure l’actuació de XY a Triops (19:30 h, gratuït), un grup format per la veu de Laura Cruells i el violoncel de Marçal Ayats.