Notícies recents

El Festival (a)phònica tanca amb èxit la seva onzena edició

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, que va arrencar aquest divendres 20 de juny, ha tancat l’onzena edició amb gran èxit tant pel que fa al públic com per les propostes programades. Del 20 a 24 de juny s’han pogut veure una quarantena de propostes entre actuacions i activitats paral·leles, i cal destacar que dels espectacles que requerien entrada, 4 han exhaurit totes les localitats. La resta d’actuacions, més de la meitat, han estat gratuïtes i han comptat amb una molt bona afluència de públic, mantenint la línia de les darreres edicions.

Durant cinc dies, Banyoles s’ha tornat a convertir en la capital de la veu, i els carrers, places, parcs i altres equipaments s’han omplert de gom a gom per seguir les propostes programades. Entre les actuacions més concorregudes cal destacar el 5è Campionat Estatal de Beatbox, que ha sorprès el públic amb les grans demostracions vocals tant dels participants com del jurat internacional; també el concert de La iaia, que ha aplegat un gran nombre de persones a l’escenari Juanola La Muralla, que a més han pogut veure una col·laboració inèdita del trio osonenc amb el beatboxer Markooz; la banda barcelonina The Excitements, que ha portat el seu còctel explosiu de soul de la vella escola; els concerts de Morgat Morgat i Sanjosex, que també han obtingut una molt bona afluència de públic, i el concert de Jorge Drexler, que ha presentat en primícia a les comarques gironines davant d’unes 800 persones el seu darrer disc a l’Estrella Damm Club Natació Banyoles.

Entre els espectacles de pagament, cal destacar que quatre de les propostes han exhaurit totes les localitats: la presentació a les comarques gironines de Llibert a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles; els dos que han tingut lloc a la barca Tirona, a l’estany: Micro-Zenit, amb Enric Montefusco, i el concert de Carles Belda i Marc Serrats; i també la SSM BigHand feat. Laia Cagigal, que amb el ritme i la veu han fet vibrar l’Auditori de l’Ateneu.

Altres actuacions que s’han pogut veure durant aquests dies són Muchachito y sus compadres, Maria Coma, Germà Negre en acústic, Jazz Machín, Soledad Vélez, Miquel Gil i Pep Botifarra, Miguel Noguera, Radio Babel Marseille i l’espectacle familiar Nyam! un tastet d’òpera. Amb estils molt diversos, que han passat des de l’òpera al jazz, passant pel pop, la rumba o el beatbox, i la combinació d’artistes consagrats i d’altres per descobrir, el Festival de la Veu de Banyoles ha assolit els objectius marcats per a aquesta onzena edició.

Activitats paral·leles
A més de la programació oficial, durant el festival s’ha pogut participar en una quinzena d’activitats paral·leles relacionades amb la veu: exposicions, gastronomia... La implicació de diverses entitats banyolines en el festival ha estat fonamental i ha permès crear per primera vegada el “tast de concerts”, en què artistes com Guillem Roma, Carles Belda i Marc Serrats, Cita a Ciegas, i Men in Black, han ofert una petita mostra dels seus treballs en diversos establiments de la ciutat. També ha tingut lloc una trobada d’instagramers, amb un centenar de participants. De les exposicions programades, cal destacar Four horizon, Quadres musicals de Santos de Veracruz i Tocar músics, que es podran veure fins a finals de juliol.