Notícies recents

L'(a)phònica tanca amb èxit quatre dies dedicats a la veu

Després de quatre dies intensos dedicats a la veu en totes les seves vessants, el Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, ha tancat aquest diumenge 30 de juny la seva 16a edició. En total, s’ha pogut veure més de quaranta propostes.

Pel que fa a les actuacions que requerien entrades, l’ocupació ha estat del 87% de mitjana. Dels 15 espectacles de pagament, 9 han exhaurit totes les localitats: Daura Mangara + Documental Negre de merda, les quatre sessions de Marc Parrot, Jorge da Rocha, Pau Vallvé, Joana Serrat, i l’estrena oficial del disc Ataràxia de l’Orchestra Fireluche amb Pau Riba. Pel que fa a la resta d’espectacles de pagament, també van comptar amb una molt bona afluència de públic. És el cas de Salvador Sobral, Canimas – Jacquet – Mas, Eduard Farelo, Cor de Teatre Small, i ajo & min.

En el cas de les actuacions gratuïtes –el 73% de les propostes programades–, les més concorregudes van ser les de dissabte a la nit: Brass Against i Cala Vento a l’escenari Juanola La Muralla, on també van actuar Opus Jam, I’m a Soul Woman i Corou de Berra. Un altre dels escenaris que es va omplir de gom a gom va ser la plaça del Teatre, amb la proposta de Beat Voices. I també la Fundació Lluís Coromina – Espai Eat Art, que va acollir el concert de Tarta Relena. També va comptar amb una bona afluència de públic, en aquest cas, familiar, el concert de la Black Music Big Band, que es va traslladar a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles a causa de les altes temperatures.

La veu: una experiència global
Amb la complicitat de les entitats culturals i musicals, i de diversos establiments, el Festival (a)phònica ha comptat aquests dies amb diverses activitats paral·leles per viure una experiència global al voltant de la veu. En el Tast de concerts s’han pogut descobrir veus emergents com Marialluïsa, L’Espiadimonis, Pau$a, CESC, Menut, Sergi Estella, Still Life i Moshka. Així mateix, s’han pogut descobrir noves veus i noves places amb el cicle Veus a les places (Escola Municipal de Música de Banyoles i Cor de Porcs). També s’han pogut visitar diverses instal·lacions artístiques i exposicions, com Dibuix en directe (Fundació Lluís Coromina - Espai Eat Art) i Signes i premonicions (Fundació Lluís Coromina – El Puntal – Laboratori de les Arts). Tallers familiars, espectacles de titelles o la ja tradicional Trobada de cantaires del Pla de l’Estany també han format part del gruix d’aquestes activitats.