Demà s'inaugura l'exposició Aficionats a la Llotja del Tint

Una vintena artistes del Pla de l’Estany participen a la mostra col·lectiva Aficionats, una exposició sobre la imatge de la desena edició del Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica. L’exposició s’inaugura demà dimecres 19 de juny a les 20 h i es podrà veure a la Sala d’exposicions Llotja del Tint fins al diumenge 14 de juliol (gratuït).

Des de la primera edició, la imatge de l’(a)phònica ha tingut un pes important dins del festival. Cada any, el fil conductor ha explorat diferents elements relacionats amb la veu: les psicofonies (2006); el karaoke (2007); els rumors, amb missatges tan impactants com: “Corre el rumor que no es fa (a)phònica” (2008); el taral·lareig (2009); la recerca d’un moment de silenci per gaudir dels concerts, amb missatges com “Calleu!” (2010); els remeis naturals per aclarir la veu, amb imatges dels artistes que participaven en el festival realitzades a partir de Pastilles Juanola (2011), i la veu del poble, manifestant-se sobre el festival: “Vull seure a primera fila!”(2012).

En aquesta desena edició, el fil conductor tracta de tot allò que envolta el món de les aficions. Partint d’aquest fil conductor, des de l’organització del festival i el Tint XXI (col·lectiu d’artistes que gestiona la sala La Llotja del Tint de Banyoles), s’ha proposat a artistes propers a la ciutat que creïn una obra relacionada amb l’(a)phònica, la seva afició i tot el que els desperta aquest esdeveniment cultural.

Així, es podran veure les creacions dels dissenyadors gràfics Marc Vicens, Anna Pigem i Quim Roqué, Can 60 i Xavier Agustí; dels pintors Jaume Geli i Olga Pinatella; els il·lustradors Maria Ros, Pau Anglada i Paco Daranas; de l’interiorista Maite Prats; dels creadors Masde, Clara Gispert, Marc Currià i Miquel Samaniego; dels fotògrafs Irena Visa i Xavi Olmos; del dissenyador industrial Andreu Carulla, i del músic Jordi Torrent, entre d’altres.

El dissabte 29 de juny a les 21 h se subhastaran totes les obres per recaptar fons per Càritas Banyoles. Aquesta és només una de les activitats paral·leles que el festival ha programat del 20 al 24 de juny. Per a aquesta desena edició el festival compta amb més d’una vintena d’actuacions i dotze activitats complementàries que exploren la veu en totes les seves vessants. El festival (a)phònica és membre de la xarxa de festivals A-Petit, www.a-petit.cat.