Primer artistes confirmats a l'(a)phònica 2016

L'(a)phònica avança alguns dels noms que formaran part del cartell de la 13a edició, que tindrà lloc del 24 al 26 de juny. Es tracta de la cantautora i cantaora Mayte Martín, i dos concerts a la Barca Tirona: el cantautor de La Bisbal d’Empordà Sanjosex, i el duo entre Guillem Roma i Judit Neddermann.

Considerada com una de les grans renovadores de l’escena flamenca del país, la cantaora Mayte Martín ha demostrat en incomptables ocasions que és capaç de traspassar les fronteres del flamenc i endinsar-se amb naturalitat en altres estils, com els boleros. Ara, explora la faceta de cantautora, sota la qual, lentament i a cop de vivència, ha anat gestant el seu projecte més personal, Tempo Rubato, que presentarà oficialment al Festival, el divendres 24 de juny a les 23 h a l’Estrella Damm Club Natació Banyoles (15 € anticipada / 18 € taquilla). Amb cançons pròpies, arranjades per Joan Albert Amargós, presentarà un espectacle elegant i d’intensa càrrega emocional, ple de balades romàntiques amb un caràcter sense precedents pels matisos clàssics i flamencs que se’n desprenen. En aquesta ocasió, s’envoltarà de músics de reconeguda trajectòria, entre els que destaquen Pau Figueres a la guitarra i el quartet Qvixote. L’entorn que acollirà la seva veu temperada –en el paratge natural de l’estany– és un espai ja conegut per l’artista, que hi va actuar l’any 2007 en la quarta edició de l’(a)phònica.

També en el marc de l’estany s’han programat dos concerts a la Barca Tirona. Per una banda, el del cantautor bisbalenc Sanjosex. Amb quatre discos editats, la veu i la guitarra de Carles Sanjosé repassarà les cançons del seu últim àlbum i d’anteriors treballs, en què plasma escenaris i reflexions quotidianes. Amb la vista posada a un paratge natural de llums, colors i matisos canviants, i l’ambient distès i reduït que caracteritza els concerts en aquest espai, el públic podrà viure aquesta experiència musical i sensorial el divendres 24 de juny a les 20:30 h (10 €).

Pel que fa a l’altre concert a la Barca Tirona, anirà a càrrec de Guillem Roma i Judit Neddermann, dos artistes de gran personalitat que han decidit ajuntar les seves veus i les seves cançons en ocasions especials. La complicitat que desprenen a l’hora de fusionar repertoris, paisatges i emocions, crearà una atmosfera fresca i enèrgica complementada per l’escenari visual del capvespre a l’estany. El concert tindrà lloc el dissabte 25 de juny a les 20:30 h (10 €).

Les entrades per a aquestes actuacions es posaran a la venda demà, dijous 28 d’abril a les 10 h aquí.