Acte primer

[S’aixeca el teló. L’escena conté un parc, una muralla històrica i un escenari de grans dimensions. L’espai està buit. Comença a entrar un bullici de persones. Grans i petits se situen davant de l’escenari. Conversen entre ells. Riuen. Esperen. Aplaudeixen. Se sent una veu forta, alegre, carismàtica.]

“Benvinguts a l’(a)phònica, el setzè Festival de la Veu de Banyoles!”. Això és el que anunciarà una veu en off en aquesta peça teatral que, un any més, omplirà la capital del Pla de l’Estany. Un festival de ciutat que convida el públic a gaudir de propostes artístiques nacionals i internacionals amb la veu com a fil conductor i que, a la vegada, permet descobrir i redescobrir espais emblemàtics com l’Estany, la Muralla, la plaça Major o el Monestir de Sant Esteve. Decorats permanents, plens d’Història i d’històries de vida, que es completen amb construccions efímeres per continuar-nos emocionant amb un dels elements que més ens defineix: la veu.

Públic, artistes... volem que construïu amb nosaltres aquest guió. Perquè sense vosaltres, seria impossible aixecar el teló.