Primers artistes confirmats a l'(a)phònica 2015

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, que presentarà tota la programació a finals de maig, avança els noms d’alguns dels grups que ja s’han confirmat per aquesta 12a edició. Es tracta de Paco Ibáñez, The New Raemon, Mazoni i Pantaleó. Les entrades i abonaments per a aquests espectacles es posaran a la venda demà divendres, 22 de maig, a les 10 h.

El reconegut cantautor Paco Ibáñez va ser un dels artistes que va formar part del cartell de la primera edició del Festival. Onze anys després, i amb més de 50 anys de carrera, hi torna per fer un repàs a les seves Vivencias: tot allò viscut, els països que porta al cor, les llengües, les músiques... Cançons d’amor, lluita i resistència d’un artista indispensable, que ha donat veu als millors poetes: des d’Alfonsina Storni a Pablo Neruda, passant per Rubén Darío, Luis de Góngora o César Vallejo, entre d’altres. Un concert que ja ha passat per París, Sevilla o Barcelona, i que presentarà per primera vegada a les comarques gironines, en un indret tan especial com és l’escenari Estrella Damm Club Natació Banyoles, al costat de l’estany (divendres 19 de juny, 23:15 h, 18 € / 15 € anticipada).

Un altre dels espais que tornarà a formar part del Festival és la Barca Tirona. Després de la bona acollida dels concerts en aquest format -proper i distès-, el Festival aposta per oferir-hi dues actuacions. La primera serà la de Ramón Rodríguez (The New Raemon), que presentarà el seu cinquè treball, Oh, Rompehielos (BCore, 2015), un reflex de la situació social i política del moment (dissabte 20 de juny, 19 h, 10 €). L’endemà, el cantant i compositor Jaume Pla (Mazoni) s’embarcarà per tocar en solitari una selecció dels temes del seu darrer disc, Sacrifiqueu la princesa (Bankrobber, 2013), i també d’anteriors àlbums com Esgarrapada (Bankrobber, 2006) o Eufòria 5 – Esperança 0 (Bankrobber, 2009) (diumenge 21 de juny, 17 h, 10 €).

Entre les actuacions gratuïtes que ja s’han confirmat, cal destacar el quintet de Terrassa Pantaleó, guanyador del Premi Joventut del Concurs Sona 9 2014. El grup presentarà el seu primer àlbum, Reina Victòria (Música Global, 2015) a la plaça del Teatre (dissabte 20 de juny, 21:30 h, gratuït).

Les entrades anticipades per als concerts de pagament es podran adquirir a partir de demà divendres 22 de maig a les 10 h aquí i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. Indústria, 25 / 972 57 00 50, de dilluns a divendres de 8:30 h a 19 h).