Macedònia no és només música. Macedònia ha aconseguit que milers de joves del país trobin un referent musical, algú que parla com ells, algú que explica les coses amb la mateixa naturalitat i cinisme que ho farien ells. Les lletres de les cançons tracten els temes que preocupen i ocupen les seves edats sense carregar-se ni menysprear mai la figura del pare i la mare. Es tracta d’un grup de fons. La posada en escena del grup és espectacular: cinc nois i cinc noies que es mouen, salten, van pel terra, fan el pallasso….
“Sakam té” és el tercer treball de Macedònia. “És un disc fet amb temps i pensat amb molta cura. Les temàtiques segueixen sent punyents i educadores. Aprofitem per dir el que pensen molts joves, però que, com que són joves, ningú es pensa que ho pensen. Toquem temes com la guerra, els gossos deixats al carrer, els divendres, els avis, l’homosexualitat, el fer l’amor, els jocs imaginaris, la por a l’institut, l’anorèxia...” Les propostes són inacabables.
Laura Cueto, veu
Mariona Colomé, veu
Amanda Delgado, veu
Nina Uyà, veu
Alba Rodríguez, veu
Jaume Coma, trompeta
Gerard Cantero, baix
Dani Coma, guitarra
Ferran Martin, guitarra
Ferran Coma, bateria
|
|
 |
El grup vocal i instrumental Ars Vetus neix l’any 1997 a l’entorn del Cor Aulos amb motiu de la producció del Llibre Vermell de Montserrat, una proposta que inclou un conjunt amb instruments medievals i una escenografia original i sorprenent.
Ars Vetus, que ha centrat part del seu repertori en la interpretació musical del renaixement italià, es presenta en la seva formació de quintet vocal, acompanyat per instruments de corda pulsada (les violes de mà i la tiorba) i sota la direcció de Jordi Piccorelli. El programa de concert constarà de dues parts: una d’elles estarà bàsicament destinada a la figura i obra de Claudio Monteverdi, del qual s’interpretaran alguns dels seus madrigals, i la segona, a compositors de l’època del renaixement i del barroc.
Jordi Piccorelli
Director i fundador del Cor Aulos de Sant Cugat del Vallès (1993) -amb qui ha realitzat nombrosos concerts i gires a Alemanya (2004) i a Eslovàquia (2001)-, de l'orquestra Camerata di Phonasci (1994) i del grup de música antiga Ars Vetus (1998). Ha dirigit l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat del Vallès en diverses ocasions i l’Orquestra Cambra Terrassa 48 amb el concierto de Aranjuez.
Lorena Garcia, soprano
Olalla Alemán, soprano
Ferran Campabadal, tenor
Seri Moreno-Lasalle, contratenor
Ma Àngels Tormo, veu, violes de mà i tiorba
Tomás Maixé, baix
Jordi Piccorelli, direcció
|
|
La música d’Arianna Savall no és fruit de l’atzar, ni tan sols del treball que l’ha portat a estudiar al costat dels millors directors europeus, sinó essencialment del virtuosisme que atresora la seva veu i la seva arpa. Nascuda a Suïssa, ha mostrat els seus estudis de cant, arpa i música medieval als auditoris més reconeguts d’Europa (Suïssa, Àustria, França, Catalunya...), Amèrica (Estats Units i Sud-amèrica), Austràlia i Nova Zelanda.
Com a soprano ha realitzat diversos recitals per tot Catalunya on canta i s’acompanya amb l’arpa, en un repertori que va des de l’època medieval al barroc i on inclou també les seves pròpies composicions.
Els seus projectes més recents són l’aparició del disc “Sopra la Rosa” (Mirare), en què interpreta cantates italianes inèdites, i la publicació, l’octubre de 2003, de “Bella Terra”, el seu primer disc en solitari, en què Savall interpreta les seves pròpies composicions musicals sobre poemes catalans, castellans i àrabs, i que seran la base del concert que realitzarà a Banyoles.
Petter Udland Johansen (Noruega), tenor i lira, i amb una llarga trajectòria amb espectacles musicals com a solista arreu d’Europa, acompanya Arianna Savall en un concert en què combinarà cants del mediterrani i del nord.
Arianna Savall, Soprano, arpa medieval i arpa doppia
Petter Johansen, Tenor i lira
|
|
 |
Ja han passat molts anys d’ençà que aquest grup mallorquí va sorprendre el seu públic amb un recull de cançons que mostraven l’enlairament d’una gent apassionada per allò que feien: malabarismes vocals sense l’ajuda de cap instrument musical que no fossin les seves pròpies veus. Des de llavors, la maquinària de fer música no s’ha aturat.
Cap Pela neix gràcies a la unió d’un grup de joves amants i estudiosos de la música que interpreten amb l’única ajuda de les seves veus. Al seu repertori de sons ètnics i mediterranis, Cap Pela regala al públic versions de peces populars mallorquines, com ‘So de Pastera’, composicions de creació pròpia, o la versió de ‘Mediterráneo’ de Joan Manuel Serrat.
“De Cap” (Ona Digital, 2004), el seu tercer treball discogràfic, és un títol senzill per a un treball de textures complicades però efectives, de so contundent i modern per a tots els gustos i edats. Una aposta per conjurar temes propis amb cançons populars i també clàssics del pop i el rock.
Esther Barceló, soprano
Sofia Doménech, soprano
Carol Doménech, contralt
Begoña de la Iglesia, contralt
Guillem Ramon, tenor
Santiago Francia, tenor
Joaquim Doménech, baix
|
|