Notícies recents

Jorge Drexler, primer artista confirmat a l'(a)phònica 2014

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, avança un dels caps de cartell del festival: Jorge Drexler. Nou anys després d’actuar a l’(a)phònica, el cantautor uruguaià tornarà per presentar en primícia a les comarques gironines les cançons del nou disc, Bailar en la cueva (Warner Music Spain, 2014), que acaba de sortir a la llum. El concert serà el 24 de juny a les 21 h a l’escenari Estrella Damm Club Natació Banyoles, al costat de l’estany, i les entrades es posaran a la venda demà, dimecres 9 d’abril, a les 10 h.

El cantautor uruguaià enceta nova etapa amb Bailar en la cueva, després de l’última gira d’Amar la trama i d’explorar els límits de la cançó d’autor amb una aplicació per a mòbils anomenada n. Alliberat de projectes tan durs com aquest darrer, Drexler ha decidit no complicar-se la vida i compondre un disc de “cançons normals”, és a dir, “ni per a una pel·lícula, ni per a una obra de teatre, ni per a una aplicació...”. L’autor de Todo se transforma i guanyador d’un Oscar per Al otro lado del río torna a allò que sap fer millor, però amb cançons més rítmiques i, fins i tot, ballables, com es fa palès al single “Universos paralelos”. Això sí, sense perdre el segell inconfusible d’una de les veus més captivadores de l’escena musical, amb més de vint anys de trajectòria damunt dels escenaris.

Acompanyat de la seva banda habitual oferirà un concert a l’estany, en un espai emblemàtic en el qual ja va actuar el 2005 -també un 24 de juny– en la segona edició del Festival de la Veu de Banyoles. Aquest serà el primer i l’únic concert de l’estiu de l’artista a les comarques gironines.

Les entrades es posaran a la venda demà, dimecres 9 d’abril, a les 10 h (24,50 €) i es podran adquirir aquí i també a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. Indústria, 25 // 972 57 00 50 de dilluns a divendres de 8:30 h a 19 h).