Us presentem la sisena edició de
l’(a)phònica, el Festival de la Veu de Banyoles. Un festival petit i artesà, que del 24 al 28 de juny aspira a portar bona música d’una manera intensa i assequible, i que es consolida sense perdre la seva identitat ni la seva vocació de fer de la veu la principal protagonista dels primers dies d’estiu.

Aquest any podrem sentir, al costat de l’estany, la càlida veu mediterrània de Maria del Mar Bonet. El Mirador ens tornarà a portar una proposta sorprenent que prové del nord d’Europa, concretament la noruega Hanne Hukkelberg. A l’Auditori, un espai que s’estrena com a escenari de l’(a)phònica, podrem gaudir de les veus del grup vocal banyolí Les Síxters i del concert familiar Wimoweh. A la Muralla, escenari principal del festival, hi trobarem més grups de Banyoles: Cor de Teatre i Santa N, a més de diferents actuacions que abasten una gran varietat d’accents i maneres d’utilitzar la veu, com el músic solsoní Roger Mas, el valencià Carles Dénia o el togolès Kodjo Senyo. Al Claustre, la música més intimista amb el brasiler Euclydes Mattos o el projecte catalanoisraelià Llama; i al Teatre Municipal, Montserrat Carulla amb el seu Itinerari de paraules.

Enguany es continua amb la tònica encetada en anteriors edicions d’apostar per projectes fets a mida per al festival: Cantatataula, un àpat cantat que busca la complicitat amb el públic; Mazoni i les Mazoni, que repassa d’una manera original la trajectòria d’aquest artista empordanès; u_mänímic, que uneix els projectes u_mä i Anímic; i Chilcott, Fauré i Rautavaara, que tindrà lloc a un espai que recuperem aquest any: l’església de Santa Maria dels Turers de Banyoles.

Tallers, exposicions, trobada de cantaires, camp de treball… Estem orgullosos de l’(a)phònica, perquè aplega bona música i la implicació d’un gran nombre d’entitats banyolines, verdader motor de la riquesa cultural de la nostra ciutat.

Gaudiu d’aquesta nova edició del festival. La veu serà als escenaris, però també al carrer. Deixeu-vos sorprendre.

Benvinguts a l’(a)phònica.

 

Veure tota la programació
Núria Carreras i Jordi
Regidora de Cultura,
Patrimoni i Promoció Cultural
Ajuntament de Banyoles

(a)phònica
Tel. 628 716 096 | aphonica@altersinergies.com | cultura@ajbanyoles.org