La ciutat de Banyoles és la capital de la comarca del Pla de l'Estany, situada al centre de les comarques gironines. El seu principal atractiu, l'Estany, l'ha convertit en una ciutat dinàmica, oberta als demés i emprenedora. Banyoles i la seva comarca són un lloc de gran interès ecològic, cultural i històric, i també una font inesgotable de recursos turístics, esportius i de lleure.

Banyoles està situada a l'extrem nord oriental dels Països Catalans i és la capital de la comarca del Pla de l'Estany. Es troba a mig camí de la Costa Brava i dels Pirineus, formant un triangle de poblacions i indrets de gran interès històric i paisatgístic. Queda a 120 km. de Barcelona i a 49 km de la frontera amb França.

 


La ciutat de Banyoles està ubicada a la riba oriental de l'Estany que porta el mateix nom, sobre la cota de 175 metres sobre el nivell del mar. Està situada al límit més oriental del Sistema Transversal Català, al mig d'una depressió natural que té el seu origen en la conca lacustre. Banyoles queda flanquejada al nord pels blocs abruptes de la Mare de Déu del Món i a ponent per la serra de Rocacorba. La plana està envoltada de serralades, excepte pel sud que s'obre la plana de Cornellà del Terri en direcció a Girona ciutat.

El terme municipal de Banyoles és petit, amb una superfície de 10,89 km², i queda envoltat pels municipis de Porqueres i Fontcoberta.

Banyoles té, a l'abril de 2008, 18.421 habitants censats.

Veure tota la programació
 

Activitats durant el festival:

Jornades gastronòmiques

Activitats primavera 2009

Més informació de Banyoles a l'enllaç:

www.banyoles.cat/turisme

(a)phònica
Tel. 628 716 096 | aphonica@altersinergies.com | cultura@ajbanyoles.org