inici presentació notícies programació imatge'08 entrades escenaris crèdits premsa banyoles contacte myspace

Presentació a les comarques gironines de Death, Dance & Salad.

Conegut internacionalment com el grup vocal britànic més innovador, I Fagiolini es va formar el 1986 a l'entorn de la Universitat d'Oxford. Tot i estar especialitzat en música antiga, com la del Renaixement o del Barroc, també inclou en els seus projectes música contemporània, presentada sempre amb una gran originalitat.

La qualitat tècnica dels seus intèrprets i una excel·lent disciplina de conjunt encapçalada pel seu director, Robert Hollingworth, els ha portat a guanyar premis com el Royal Philarmonic Society Ensemble Award, el 2006, a més de realitzar nombrosos enregistraments.

Death, Dance & Salad és un espectacle basat en el Renaixement espanyol, una època de constant intercanvi entre l'art de la península, Itàlia i França. El repertori inclou música laica, escrita i interpretada com a entreteniment a la Cort de València, que es va convertir en un gran focus d'activitat musical amb instrumentistes, cantants i compositors d'arreu d'Europa. “El fuego” de Mateo da Flecha, cançons inspirades en la reconquesta del 1492 com “Qu'es de ti, desconsolado?”, lamentacions o danses, són algunes de les peces que I Fagiolini interpretarà en formació de quartet vocal, acompanyat per arpa i tiorba.

Clare Wilkinson, mezzosoprano
Robert Hollingworth, contratenor
Nicholas Mulroy, tenor
Charles Gibbs, baix
Joy Smith, arpa
Eligio Quinteiro, tiorba

www.ifagiolini.com

 

1a actuació a les comarques gironines.

Elevant els referents musicals de la generació crescuda als anys vuitanta a la categoria de clàssics, el projecte creat el 2004 pels músics i productors francesos Marc Collin i Olivier Libaux, ha sorprès mig món. Les versions de cançons de l'era punk i postpunk en clau de bossanova, sons jamaicans, swing o jazz, i la sensualitat de les veus femenines que les interpreten, creen una atmosfera retrofuturista, sofisticada i exclusiva.

Artistes reconegudes dins del que s'ha anomenat la renovació de la chanson francesa com Anaïs Corze, Camille Dalmais, Mélanie Pain o Marina Céleste, són algunes de les veus de Nouvelle Vague. Unides a unes instrumentacions delicades, amb guitarres i pianos acústics, acordeons i bateries jazzístiques, són la base d'aquesta reinterpretació acolorida de música pop i electrònica.


Després de l'èxit del seu primer treball “Nouvelle Vague” (Peacefrog, 2004), es presenten amb un repertori de clàssics renovats. “Bande à part” (Peacefrog, 2006) amplia estils i es fixa en els anys setanta i vuitanta, amb temes com el “Blue Monday”, de New Order, o “Heart of Glass”, de Blondie.

Mélanie Pain, veu
Nadeah Miranda, veu
Marc Collin, teclat
Julien Decoret, baix
Raphael Chassin, bateria
Thibaut Barbillon, guitarra

www.nouvellesvagues.com

Han passat més de deu anys des d'aquell primer treball amb què el grup Love of Lesbian, acabat de néixer, va ser escollit per Robert Smith per acompanyar-lo a la seva gira “Thecureniana”, i ja s'ha consolidat com una de les millors propostes de pop fet a casa nostra.

Les lletres imaginatives i originals de Santi Balmes arriben a un públic necessitat de pop primaveral (època en què la banda sol editar els seus discos), que hi pot veure expressades les seves pròpies experiències.

Després del seu primer disc en castellà, “Maniobras de Escapismo” (Naïve, 2005), Love of Lesbian torna amb “Cuentos Chinos para Niños del Japón” (Naïve, 2007), un retrat costumista d'allò quotidià amb un llenguatge ric en matisos i lliure d'estereotips. Melodies delicades i una paleta de colors que va dels tons més apagats als més brillants, conviden a reflexionar i a entrar al seu univers infinit particular.

Santi Balmes, veu, guitarra i teclat
Jordi Roig, guitarra i teclat
Joan Ramon Planell, baix i sintetitzador
Oriol Bonet, bateria
Julián Saldarriga, guitarra, veu i programacions

www.myspace.com/loveoflesbian

 

 
   
inici 25 juny 26 juny 27 juny 28 juny 29 juny programació
contacte: tel: 628 716 096 | aphonica@altersinergies.com | cultura@ajbanyoles.org edicions anteriors