inici presentació notícies programació imatge'08 entrades escenaris crèdits premsa banyoles contacte myspace

1a actuació a les comarques gironines.

Una apel·lació a la dignitat humana, la igualtat de drets i l'harmonia entre els pobles i les cultures és el que vol transmetre Kuami Mensah, amb una agrupació que reuneix músics de diferents països com el Japó, Espanya, Argentina, Anglaterra, Colòmbia o Benín. Precisament, el músic beninès instal·lat a València Kuami Mensah Gnonnas lidera aquest projecte que pretén, amb la seva música, despertar passions però també esperança.

El seu repertori plurilingüe s'expressa en nombrosos idiomes de l'Àfrica occidental (fon, goun, ioruba, entre d'altres) i europeus (francès, anglès, castellà i català), amb un rerefons místic i filosòfic característic de les cultures de l'oest d'Àfrica.


La seva proposta -festiva en l'aspecte musical, reflexiva en les lletres- pren com a punt de partida les conegudes cadències del reggae jamaicà, però es barreja amb la contundència percussiva de la rítmica afrollatina. Damunt de l'escenari, els vuit artistes creen un espectacle contundent que camina a un ritme imparable.

Kuami Mensah Gnonnas, veu
Wilma Brydson, veu
Igor Tavam Lopez Urra Naya Fretas, bateria
Juan Antonio Puerto Tonete, baix
Kimito Furukawa, guitarra
Nilson Marenco, teclat
José Manuel Rubio Kako, trombó
Ángel García Guayavo, saxo

www.myspace.com/kuamimensah

Presentació a les comarques gironines de “Vidas”.

Amb un bon grapat de cançons a la seva motxilla, fa poc més de tretze anys, Pedro Guerra va deixar les Illes Canàries i va arribar a Madrid. Des d'aleshores, un premi Ondas a la millor cançó, el 1994, per “Contamíname” (convertit en un gran èxit per Ana Belén i Víctor Manuel), i vuit discos en deu anys, són la prova de la seva connexió imaginativa entre música i poesia.

Cantautor i compositor prolífic, cronista del seu temps i compromès socialment, el seu primer àlbum, “Golosinas” (BMG-Ariola, 1995), enregistrat en directe, va arribar a ser disc d'or; i dos anys més tard, el seu segon treball, “Tan cerca de mí” (BMG-Ariola, 1997), disc de platí.

Han passat gairebé quatre anys des de la publicació del seu últim àlbum, “Bolsillos” (BMG-Ariola, 2004). Després d'aquest silenci, el cantautor canari es presenta amb “Vidas” (Sony-BMG, 2008), un disc serè, acústic i senzill, en què l'altura poètica dels textos i la riquesa musical de les cançons arriben a un dels seus millors moments. Amb la maduresa i la claredat que dóna l'experiència, ha gravat catorze cançons de vocació intemporal, al costat de músics que l'han acompanyat al llarg de bona part de la seva carrera. La minuciositat artesana de Pedro Guerra, amb un acord posat en l'ahir i un altre en el demà, és una de les apostes del festival, per escoltar en el marc incomparable de l'estany.

Pedro Guerra, veu i guitarra
Vicente Climent, bateria
Luis Fernández, piano
Marcelo Fuentes, baix

www.pedroguerra.com

 
   
inici 25 juny 26 juny 27 juny 28 juny 29 juny programació
contacte: tel: 628 716 096 | aphonica@altersinergies.com | cultura@ajbanyoles.org edicions anteriors