Notícies recents

Standstill, Dei Furbi, Puntí, Markooz i Coriolà, avui a l'(a)phònica

La Companyia Dei Furbi serà l’encarregada de donar el tret de sortida a les actuacions de la programació oficial del festival, avui divendres 21 de juny. Presentarà per primer cop a les comarques gironines el seu últim repte: una adaptació lliure de l’òpera La flauta màgica de Mozart, interpretada únicament amb la veu (Teatre Municipal, 21 h, 12,50 €). Una producció que ha obtingut una molt bona acollida entre la crítica i el públic durant aquesta temporada a Barcelona.

Seguidament, el festival comptarà amb l’actuació de Puntí, amb l’espectacle Viatge d'un savi vilatrista cap enlloc. El que va ser l’ànima d’UmPah-Pah agafarà la guitarra i el piano per tornar a visitar les cançons més emblemàtiques que l’han acompanyat al llarg de la seva carrera (Auditori de l’Ateneu, 22:30 h, 10 €). I ho farà amb totes les entrades exhaurides.

El beatboxer Markooz, un dels màxims referents d’aquest estil a l’Estat espanyol, mostrarà les seves capacitats vocals a l’escenari Juanola La Muralla (00 h, gratuït). Després del seu pas per l’(a)phònica l’any 2008, ara torna per mostrar la potència i versatilitat de la seva caixa de ritmes, efectes i melodies. A més, demà impartirà un taller de beatbox dirigit a tots aquells que tinguin curiositat per aprendre aquest estil.

Una de les actuacions més destacades de la jornada serà la de la banda barcelonina Standstill, que presentarà per primera vegada a les comarques gironines el seu darrer espectacle, Cénit (Juanola La Muralla, 00:30 h, gratuït). A punt perquè s’editi el seu nou disc, Dentro de la luz (Buenasuerte, 2013), la banda d’Enric Montefusco està en un moment de màxima esplendor i mostrarà una posada en escena espectacular, fins i tot catàrtica, que deixa de banda l’intimisme dels anteriors 1,2,3 i Room.

Les entrades i els abonaments per als espectacles de pagament estan a la venda a www.aphonica.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a divendres de 8:30 h a 19 h). Les inscripcions per al taller de beatbox ja es poden realitzar a l’Ateneu-CMEM de Banyoles.

Activitats paral·leles

A les 19 h, el festival també comptarà amb l’actuació de Coriolà. Guanyadors del Premi Joventut 2012, aquest grup del Maresme fusiona la contundència del rock americà amb un univers líric personal i evocador.

Al marge de les actuacions, el festival aposta per altres activitats. Així, ja es pot participar en un concurs d’Instagram organitzat conjuntament amb els festivals de la xarxa A-Petit; es poden visitar les exposicions Aficionats, amb obres de diversos artistes de la comarca que s’han inspirat en la imatge del festival d’aquest any; El Gravat, (a)phònica i pipes, amb una barreja entre gastronomia, art i el festival, i (a) 2013 a la Biblioteca Pública, amb un recull sonor i audiovisual dels artistes que participen en el festival. Pel que fa a la gastronomia, el festival segueix apostant per la proposta L’(a)rtista al plat, i aquest any per primera vegada es proposa un Menú pícnic (a)phònica, a càrrec d’alguns restaurants i bars de la població.