Notícies recents

Primers artistes confirmats de l'(a)phònica 2017

L'(a)phònica avança quatre dels noms que formaran part del cartell de la 14a edició, que tindrà lloc del 30 de juny al 2 de juliol. Es tracta del cantautor suec d’origen argentí José González, de la cantant i trompetista Andrea Motis & Joan Chamorro Quartet, del trio osonenc La iaia, i del cantautor napolità Alessio Arena, tots quatre presentant per primera vegada a les comarques gironines els seus últims treballs.

Considerat un dels artistes més destacats i emergents de la seva generació, José González presentarà per primera vegada a les comarques gironines el seu darrer disc, Vestiges & Claws (Imperial Recordings, 2015). Un àlbum sobri i elegant emparentat amb el folk de clàssics com Nick Drake, John Martyn o Pentangle. El concert tindrà lloc el dissabte 1 de juliol a les 23:30 h a l’Estrella Damm Club Natació Banyoles (23 € anticipada / 26 € taquilla).

També amb l'estany de rerefons s’ha programat el concert d’Andrea Motis & Joan Chamorro Quartet el divendres 30 de juny a les 23:30 h (15 € anticipada / 18 € taquilla). Serà el concert de presentació a les comarques gironines del seu nou treball Emotional Dance (Impulse!, 2017), gravat a Nova York i produït per Jay Newland i Brian Bacchus (conegut pel seu treball amb Norah Jones i Gregory Porter).

Damunt la Barca Tirona mentre navega per aquest paratge natural, el trio osonenc La iaia presentaran per primera vegada a les comarques gironines les cançons del nou disc. Un treball en què ens porten pels camins de l’amor i la superació personal i en què abandonen els sintetitzadors i l’electrònica del seu anterior àlbum. El concert tindrà lloc el diumenge 2 de juliol a les 19 h (10 €).

L’altre concert que es podrà veure a la Barca Tirona serà el del cantautor napolità establert a Barcelona Alessio Arena. Presentarà per primera vegada a les comarques gironines La secreta danza (Temps Record, 2016). Un disc que proposa una barreja inèdita de cançó d’autor amb jazz, folk llatí i americà, sons de la Mediterrània i matisos d’electrònica, i que presentarà a duo, en un format pròxim i íntim, a la Barca Tirona mentre voreja l’estany el dissabte 1 de juliol a les 20 h (10 €).

Les entrades per a aquests concerts es posaran a la venda demà, dijous 20 d’abril, a les 10 h aquí i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. Indústria, 25 / 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 h a 14:45 h).