Avui, Joan Colomo, Anni B Sweet i Delikatessen, entre d'altres

Les veus de Joan Colomo, Anni B Sweet, Man Ex Maqina, Ocumé i Bradien + Eduard Escoffet són algunes de les que es podran sentir aquest dissabte 22 de juny a la desena edició del Festival de la Veu de Banyoles. Fins al dilluns 24 de juny, l’(a)phònica ha programat una trentena d’actuacions i activitats paral·leles per a tots els públics, la majoria, gratuïtes.

El dissabte 22 de juny començarà amb el tenor Eduard Mas i la soprano Alba Bosch, que presentaran un concert ideat especialment per al festival a base d’escenes operístiques (Església de Santa Maria dels Turers, 11:30 h, gratuït). Amb la proximitat dels cantants i la complicitat del quartet Onnaris, es podrà gaudir de Monteverdi a Beethoven passant per Händel i Mozart amb l’amor com a fil conductor. A la sortida d’aquest concert (12:30 h), l’espectacle itinerant Dallonses, també ideat especialment per a l’ocasió i coproduït amb la Fira Mediterrània de Manresa, oferirà un recorregut als participants a través de la cançó improvisada de Guillem Ballaz, acompanyat per diversos músics i glossadors de l’associació Cor de Carxofa. L’arribada serà a la plaça Major.

A la tarda, serà el torn d’Anni B Sweet, una de les artistes més destacades de l’escena indie de l’Estat espanyol i una de les que compta amb més projecció internacional (Claustre del Monestir de Sant Esteve, 18:30 h, 4 €). Presentarà el seu EP Ridiculous Games a les comarques gironines i mostrarà el seu irresistible encant melòdic, ric en detalls i atmosferes.

Seguidament, el grup vocal a cappella Ocumé mostrarà un repertori de versions de clàssics del pop-rock, jazz i música llatina (plaça del Teatre, 19:45 h, gratuït). Format l’any 1994, reprodueixen fidelment, només amb la veu, temes tan coneguts com Simply the best (Tina Turner) o Sin ti no soy nada (Amaral).

Més tard, es podran escoltar el poeta i agitador cultural barceloní Eduard Escoffet amb el grup instrumental Bradien, amb un espectacle que ens submergirà en la sonoritat i la semàntica de la música i les paraules (espai eat art, 20:45 h, gratuït). Després d’actuar a la darrera edició del Sónar, arribaran a Banyoles amb la seva proposta que uneix les bases electròniques, inspirades en el dub i el minimalisme, amb la poesia.

A l’escenari principal del festival, Man Ex Maqina, un projecte del músic i productor Max Moya Wright (ex Ojos de Brujo), portaran per primera vegada a les comarques gironines una actuació que uneix el llenguatge de la música electrònica amb la veu i les percussions corporals (Juanola La Muralla, 21:30 h, gratuït).

Al Teatre Municipal, el quartet vocal femení Delikatessen estrenarà Belle Rêve, una comèdia musical a cappella sobre les petites coses, que parteix d’una visió vitalista i divertida, però amb un petit rerefons amarg (22:30 h, 8 €).

Finalment, a l’escenari Juanola La Muralla, Joan Colomo farà un dels darrers concerts amb banda de la gira dels dos volums de Producto Interior Bruto (00 h, gratuït). Autèntic, brillant, enginyós, irònic i amb una veu incomparable, Colomo és una font inesgotable de cançons sorprenents que l’han convertit en un dels artistes més interessants de l’escena musical de casa nostra. A mig camí entre la cançó d’autor, el pop, el folk i el rock, els seus temes carregats de crítica explotaran en directe, detonats per la seva personalitat.

Les entrades i els abonaments per als espectacles de pagament es poden adquirir a www.aphonica.banyoles.cat i en cas que quedin entrades, des d’una hora abans que comenci l’actuació a les taquiles de l’espai.

Taller de beatbox
A més de les activitats paral·leles com el concurs d’Instagram A-Petit, les exposicions Aficionats i El Gravat, (a)phònica i pipes, la gastronomia de L’(a)rtista al plat, i el Menú pícnic (a)phònica, aquest dissabte les persones que ho vulguin podran participar en un taller de beatbox a càrrec de Markooz, un dels beatboxers més destacats de l’Estat espanyol. Haurà actuat la nit abans a l’escenari Juanola La Muralla.