El Festival (a)phònica tanca amb èxit la 13a edició

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, ha tancat amb èxit la tretzena edició. Del divendres 24 al diumenge 26 de juny, s’han pogut veure una quarantena de propostes d’estils molt diversos, amb veus reconegudes i nous talents per descobrir. Més de la meitat dels espectacles de pagament han exhaurit totes les entrades i pel que fa als concerts gratuïts, han comptat amb una molt bona afluència de públic. L'organització fa una valoració molt positiva d'aquesta edició.

Pel que fa a les actuacions que requerien entrades, l’ocupació ha fregat el 80% de mitjana. Dels 14 espectacles de pagament, 8 han exhaurit totes les localitats: Maria del Mar Bonet i Borja Penalba, Micah P. Hinson a l’Auditori de l’Ateneu; de les actuacions a la Barca Tirona de Sanjosex, i de Guillem Roma i Judit Neddermann; de les dues sessions de l’espectacle de Germà Negre amb la Cobla Bisbal Jove i l’esbart dansaire Fontcoberta Els àngels fan ballades, al Teatre Municipal de Banyoles, i del Quartet Mèlt al Claustre del Monestir de Sant Esteve. Els altres concerts de pagament també han comptat amb una molt bona afluència, com l’estrena de Tempo Rubato de Mayte Martín a l’Estrella Damm Club Natació Banyoles, la primera actuació a les comarques gironines de Niño de Elche, el monòleg Informe per a una Acadèmia, d’Ivan Benet al Teatre Municipal de Banyoles, el concert de Celeste Alías i Marco Mezquida a l’Auditori de l’Ateneu, i l’espectacle Eclèctic, també en aquest mateix espai.

Pel que fa a les actuacions gratuïtes, prop del 70%, les més concorregudes han estat les de l’escenari Juanola La Muralla, amb Oques Grasses, Ramon Mirabet i l’actuació que va posar punt i final al festival: el concert de Maika Makovski que, acompanyada del Quartet Brossa, va presentar oficialment a les comarques gironines el seu setè àlbum, recent editat, Chinook Wind (Warner Music, 2016). En aquest mateix escenari s’han pogut sentir les polifonies gascones i catalanes de Vox Bigerri i La Mata de Jonc; les veus de l’espectacle familiar Jugant amb els clàssics, de Lluís Gavaldà i Trau, i el beatbox de Pulmon Beatbox. Pel que fa als altres escenaris gratuïts, han actuat a la plaça del Teatre les formacions Wom i Velvet Candles, i a la Fundació Lluís Coromina – Espai Eat Art, Santi Careta, i Maria Arnal i Marcel Bagés.