Manel, Maïa Vidal i Joan Colomo, primers artistes confirmats

Consolidat com un dels festivals musicals de referència, dedicat a difondre propostes de veu tant reconegudes pel públic com emergents, el Festival de la Veu de Banyoles ja ha avançat els primers artistes que formaran part del cartell de la propera edició, que se celebrarà del 20 al 24 de juny. És el cas del quartet barceloní Manel, que portarà el seu tercer i esperat disc, Atletes, baixin de l’escenari (Warner / DiscMedi, 2013), a l’espai Estrella Damm Club Natació Banyoles, el diumenge 23 de juny a les 00 h (25,50 €). La remor de l’estany acompanyarà la inconfusible veu de Guillem Gisbert cantant cançons com Teresa Rampell, Mort d’un heroi romàntic o Vés bruixot!, precisament en una de les nits més màgiques i curtes de l’any: la revetlla de Sant Joan.

Les entrades per a aquest concert es posaran a la venda demà, dimarts 23 d’abril a les 10 h, i es podran adquirir a l'Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a divendres de 8:30 h a 19 h), o a través del web del festival. Aquest any, per primera vegada, s’utilitzarà el nou sistema de venda d’entrades que ha implantat l’Ajuntament de Banyoles, a través de l’empresa gironina Koobin.

La desena edició del festival també comptarà amb la singular veu de Joan Colomo, que el dissabte 22 de juny (gratuït) hi realitzarà un dels darrers concerts amb banda de la gira de Producto interior bruto vol. 1 (BCore Disc, 2011) i Producto interior bruto vol.2 (BCore Disc, 2012). Un treball en què Colomo s’obre en canal i baixa a la seva pròpia mina, on descobreix que no hi brilla el sol i tot és obscur i tenebrós. A mig camí entre la cançó d’autor, el pop, el folk i el rock, l’enginy i la ironia de Colomo fan que s’hagi convertit en dels artistes més interessants de l’escena musical de casa nostra.

Una altra artista que ha confirmat la seva presència a l’(a)phònica és la cantant i instrumentista Maïa Vidal, que el dilluns 24 de juny (gratuït) presentarà a les comarques gironines el seu darrer disc, Spaces (Crammed Discs / Karonte, 2013). Rere la superfície dolça i delicada d’aquesta artista nascuda als EUA però resident entre Barcelona i París, s’hi amaga una paleta sonora d’arrels obscures i profundes que, a través de la seva fascinant veu, ja ha captivat la crítica i el públic d’arreu del món.

Descarrega’t la nota de premsa aquí!