L'(a)phònica tanca amb èxit un cap de setmana dedicat a la veu

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, ha tancat amb èxit la 14a edició, que ha tingut lloc aquest cap de setmana a la capital del Pla de l’Estany. Del divendres 30 de juny al diumenge 2 de juliol s’han pogut veure més d’una quarantena de propostes d’estils diversos, amb veus reconegudes i altres per descobrir. La meitat dels espectacles de pagament han exhaurit totes les entrades i els concerts gratuïts han comptat amb una bona afluència de públic.

Durant tres dies, veus de tot tipus, estils i formacions s’han pogut sentir en una vintena d’espais: places, parcs, carrers i equipaments de la ciutat. Públic de totes les edats s’ha deixat portar per descobrir nous talents i redescobrir veus ja reconegudes, apostant per un festival consolidat com una de les referències de l’escena musical del país. L’organització en fa una valoració molt positiva ja que, malgrat les inclemències meteorològiques dels dos primers dies, el festival s’ha pogut dur a terme sense cancel·lacions.

Pel que fa a les actuacions que requerien entrades, l’ocupació ha estat de més del 85% de mitjana, un 5% superior que en la passada edició. Dels 11 espectacles de pagament, 5 han exhaurit totes les localitats. Es tracta de les actuacions de Viggo Mortensen i el músic i compositor Rafel Plana; el concert a la Barca Tirona del músic i escriptor napolità Alessio Arena; l’estrena absoluta de l’espectacle Puges o baixes, de Paco Viciana; el concert de Marlango al Teatre Municipal de Banyoles, i l’actuació del trio osonenc La iaia a la Barca Tirona. En el cas de les actuacions gratuïtes -un 75% de les propostes programades-, les més concorregudes van ser les de Funkysteps & The Sey Sisters, Gemma Humet i La iaia a l’escenari Juanola La Muralla.