Un any més, pels voltants de Sant Joan, tenim una cita amb la música, la cultura i, sobretot, amb les millors veus -consagrades o emergents- al Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica.

Seran cinc dies intensos, en què podrem descobrir propostes de gran qualitat artística en formats i estils ben diversos. Així, escoltarem la veu de Jorge Drexler, que torna nou anys després d’actuar al mateix escenari de l’estany; passejarem per les melodies oníriques de Maria Coma; viurem l’energia desbordant de Muchachito y sus compadres; veurem la sorpresa teatral de la temporada, Llibert; ens traslladarem als temps dels boleros amb Jazz Machín; sentirem com el soul de The Excitements se’ns clava a l’ànima; farem una ruta pel patrimoni musical del País Valencià amb Miquel Gil i Pep Botifarra; descobrirem les polifonies de Radio Babel Marseille, i ens sorprendrem amb la hipnòtica i abrasiva veu de Soledad Vélez. Això, sense oblidar les propostes de grups de casa nostra com Germà Negre, Morgat Morgat o la presentació oficial de Kitsch a la Cova.

Aquest any, a més, acollirem una competició vocal de ressò internacional: el 5è Campionat Estatal de Beatbox, en què els millors intèrprets d’aquesta disciplina es donaran cita a Banyoles.

Altres activitats com exposicions, gastronomia, fotografia o el Tast de concerts, entre d’altres, acabaran de completar el cartell d’una onzena edició que torna a comptar amb la implicació indispensable de diverses entitats banyolines.

No us ho penseu més i voteu (a)phònica! El millor festival!

Jordi Bosch i Batlle, regidor de Cultura, Patrimoni Cultural i Festes de l’Ajuntament de Banyoles