La gran afició de la ciutat a la música va impulsar la creació, fa deu anys, del Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica. Poc a poc, la il·lusió i la perseverança han fet créixer un festival que incideix en un instrument únic i característic de cadascú: la veu.

Ja siguin consagrades o emergents, les veus que formen part de l’(a)phònica transmeten paraules i emocions a través de sonoritats, estils i formats molt diversos. Aquest any, podrem sentir la màgia de la revetlla de Sant Joan amb els Manel actuant al costat de l’estany; podrem assistir al primer concert a les comarques gironines de la jove promesa vigatana Núria Graham; ens sorprendrem amb les veus a cappella de Dei Furbi adaptant La flauta màgica, de Mozart; ens impactarà la força que amaga la cantant Maïa Vidal rere la seva imatge d’innocència; vibrarem amb el nou espectacle d’Standstill; ens endinsarem al son cubà de la mà de Juan Perro, i ballarem al ritme desenfadat de La Troba Kung-Fú, entre d’altres.

Durant cinc dies, l’(a)phònica farà bullir la ciutat, amb més de 20 actuacions i una dotzena d’activitats paral·leles (tallers, exposicions, camp de treball, gastronomia...) per a tots els públics. La implicació de diverses entitats banyolines i el fet que més d’un 60% de les propostes siguin gratuïtes mostren la voluntat d’aquest esdeveniment d’obrir-se a tota la ciutadania.

Celebrar un desè aniversari no es fa cada any, i volem que del 20 al 24 de juny, moltes veus ens ajudin a bufar les espelmes!

Jordi Bosch i Batlle, regidor de Cultura, Patrimoni Cultural i Festes de l'Ajuntament de Banyoles