Pancartes, pintades i megàfons ens avisen que arriba una nova edició del Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica. Per primera vegada, al pic de l’estiu (del 13 al 15 de juliol), però amb la mateixa força i els mateixos objectius: omplir la ciutat de propostes que ens facin descobrir o redescobrir veus de gran valor artístic.

Durant aquest cap de setmana, s’han programat una vintena d’actuacions i dotze activitats paral·leles per a tot tipus de públic. Concerts, exposicions, gastronomia, tallers, unes estades de veu, un camp de treball... Amb més del 70% de les propostes gratuïtes i la implicació d’entitats banyolines, el festival mostra una vegada més la seva voluntat de ser un esdeveniment obert a la ciutat.

En aquesta novena edició, el cartell compta amb estils ben diversos: el soul del francès Sly Johnson, el sorprenent beatbox de Beardyman, el flamenc mediterrani de Las Migas, el pop de Mishima, de The New Raemon i de Manos de Topo, la cançó d’autor de Joana Serrat i de Paul Fuster, l’estrena i sorprenent mescla del Brossa Quartet de Corda amb el contratenor Jordi Domènech i els cantants de Falsalarma, la samba de Gafieira Miúda, l’inclassificable Quimi Portet, la veu de Pere Calders a través de Judit Neddermann a les Cançons de la veritat oculta, els cants harmònics de MuOM, el folk-rock de Samfaina de Colors...

Del 13 al 15 de juliol, les veus de l’(a)phònica es faran sentir!

Jordi Bosch i Batlle, regidor de Cultura, Patrimoni Cultural i Festes de l'Ajuntament de Banyoles