El cant d’estil és la gran joia de la corona, dins de l’ampli i desconegut món de la música popular valenciana (cants de batre, peteneres, riberenques...). Relacionat amb altres repertoris mediterranis de tradició oral com el flamenc o la jota aragonesa, requereix una expressivitat virtuosa dels seus intèrprets, així com el domini de la improvisació vocal i el coneixement dels nombrosos cants i varietats que formen el corpus del gènere.

Dotat d’una veu aspra i plena d’emotivitat, Carles Dénia, nascut a Gandia (la Safor), té una àmplia trajectòria com a guitarrista (cum laude al departament de Guitarra de Jazz del Royal Conservatory de La Haia, Holanda) i com a cantaor flamenc; facetes que ha portat per tot Europa i Àsia. Després d’uns anys de reflexió i amb un disc al mercat, Tan alta com va la lluna (Comboi Records, 2008), es presenta com una de les propostes més interessants del folk valencià.

El projecte que portarà a l’(a)phònica neix per revisar, reinterpretar i impulsar el cant d’estil, apostant per una nova estètica més contemporània però mantenint-ne l’essència i els trets característics fonamentals. Per aconseguir-ho, ha recuperat la rondalla tradicional, s’ha fixat en l’herència dels grans cantadors i ha escrit nous textos que, en un timbre de veu que genera addicció ràpidament, agafen una volada impressionant.

Carles Dénia, veu, composició, arranjaments i direcció musical
Cristóbal Rentero, bandúrria, llaüt, guitarró i dolçaina
Paco Lucas, llaüt i bandúrria
Mario Mas, guitarra
Carlos Cortés, percussió