Podria ser el nom d’un santa, però Santa N no és més que el duet entre Mariona Aupí i Carlos Ann, dos universos que s’entrecreuen per reflectir la passió per l’art, la màgia, la poesia, la imaginació i la recerca de la veritat.

Després de quasi una dècada i quatre discos amb el grup Fang, la cantant banyolina aposta ara per redescobrir la seva veu en la música d’arrel, en un concepte que transpira aire mediterrani barrejat amb pop. El vocalista i compositor Carlos Ann s’ha encarregat de la instrumentalització i de la producció del projecte, que se suma a una carrera musical iniciada a principis dels anys 90 a Barcelona i que compta amb 5 discos en solitari, l’últim dels quals s’anomena Bala perdida (Títere Records, 2008).

El seu treball en comú s’anomena Carlos Ann y Mariona Aupí (Títere Records, 2009), i tots dos hi interpreten els seus textos: ella, jugant amb la sensualitat des del seu món de somnis i metàfores; ell, buscant constantment la llum amb la seva veu trencada. Amb tota una amalgama instrumental molt interessant, l’àlbum compta amb col·laboracions especials

com la del violoncel·lista Ráphalel Zweifel, el saxofonista Marteen o el bandoneonista Marcelo Mercadante, entre d’altres. El resultat és una música poètica, difícil de classificar, que viatja des del tango fins a la música de taverna, passant pel bolero o la cançó francesa.

Mariona Aupí, veu
Carlos Ann, veu
Javier Adán, guitarra
Charly Chicago, baix
Marc Aliana, guitarra
Daniel Levy, bateria