Espectacle ideat per a l’(a)phònica

El grup vocal femení Les Marín, el Cor Gran i el Cor Mitjà de l’Escola Municipal de Música de Banyoles, i la secció femenina de Cor de Teatre s’uneixen -sota la direcció del músic banyolí David Costa-, per oferir-nos tres obres de referència per a cor de veus blanques.

La Peace Mass, del cantant i compositor anglès Bob Chilcott (1955), un dels autors més prolífics quant a l’escriptura contemporània per a les veus més joves, i la Messe Basse, del compositor francès Gabriel Fauré (1845-1924), ens donaran l’oportunitat d’escoltar les diferències entre aquestes dues èpoques musicals: els registres sonors, les harmonies, i els teixits i tractaments de les melodies. I és que ambdues obres seran interpretades amb la mateixa formació per la qual van ser creades originàriament: un cor de veus femenines, dues sopranos solistes i un orgue.

El concert que se celebrarà a l’església de Santa Maria dels Turers de Banyoles, un entorn idoni per interpretar aquest repertori, acabarà amb la magistral obra a cappella Suite de Lorca del compositor finès Einojuhani Rautavaara (1973), segurament un dels millors compositors corals de l’actualitat.

Les Marín, Cor Gran i Cor Mitjà de l’EMMB i Cor de Teatre, veus
Montse Baeza, Anna Figueras, Sara Gómez Caire i Carlota Pérez de Juan, veus solistes
David Costa, direcció