Presentació a les comarques gironines de Blood from a stone

Envoltada de simfonies de joguina, rodejada d’òperes per a teatrets de titelles, creant música de cambra per a cases de nines i extraient poesia del no-res. Així és com va aparèixer la cantant i multiinstrumentista noruega Hanne Hukkelberg. De música somiadora i refinadament avantguardista, el seu mosaic sonor abraça des de Múm a Tom Waits, passant per Joanna Newsom, Björk o Billie Holliday.

Dotada d’una veu nascuda per fer acrobàcies i d’una expressivitat sense límits, l’escandinava va fer del seu primer treball, Little Things (Propeller Recordings, 2005) una porta d’entrada a un regne de melodies perdudes en el temps. Oberta a l’experimentació de l’escena jazzística nòrdica, la jove va traslladar al pla sonor les sensacions atresorades durant la seva estada a Berlín, plasmant-les a Rykestrasse 68 (Propeller Recordings, 2006), un treball de contorns difuminats en què apareixen els sons més inesperats (una

bicicleta, una màquina d’escriure...). El seu últim treball, Blood from a stone (Nettwerk / Discmedi, 2009) també deixa entreveure una experiència vital: els mesos que ha passat en una illa noruega anomenada Senja. Inspirada, en part, pel seu pas per grups de rock i metal, en les noves cançons s’hi poden trobar lletres més directes i menys introvertides, i s’hi poden notar influències de Sonic Youth, Cocteau Twins o PJ Harvey.

Encara etèria però més sòlida i profunda; encara delicada, però menys fràgil, la música de Hanne Hukkelberg segueix elevant-se cap a un infinit hipnòtic. No dubteu d’acompanyar-la en el seu ascens: les vistes des d’allà on sigui que vagi segur que seran espectaculars.

Hanne Hukkelberg, veu, guitarra i sintetitzador
Ivar Grydeland, guitarra i programacions
Mai Elise Solberg, veu, guitarra i sintetitzador
Henning Sandalen, baix i guitarra
Kenneth Kapstad, bateria i percussions