Nit del Centenari de la Costa Brava

Amb més de quatre dècades dedicades a la música i una trentena de discos editats, Maria del Mar Bonet és una de les grans veus del Mediterrani. Nascuda a Mallorca, on des de petita aprèn cançons populars de les Illes Balears, arriba a Barcelona pels volts de 1967 i comença a cantar amb Els Setze Jutges. Durant la seva extensa trajectòria ha rebut nombroses distincions, com ara la Creu de Sant Jordi i el Premi Nacional de Música atorgats per la Generalitat de Catalunya.

La carrera musical de la cantant mallorquina no és lineal ni unidireccional: li agrada provar noves sensacions, experimentar amb sonoritats diferents, buscar altres companys de viatge... A Terra secreta (Picap, 2007), deixa de banda els trets orientals d’altres projectes que l’han portada arreu del món com Amic, amat (Picap, 2004), i homenatja persones i paisatges que ens són molt més pròxims. A través de tonades preciosistes i a vegades poc conegudes de Joan Bibiloni, Jordi Guardans, Ovidi Montllor, Guillem d’Efak o Joan

Manuel Serrat, entre d’altres, l’autora de Què volen aquesta gent mostra la seva faceta més íntima i personal.

Són cançons que no solia cantar en públic i que ara presenta perquè es gaudeixin a mitja llum. Versos i acords càlids i vellutats componen un itinerari prometedor en el qual el blues s’alterna amb la bossa nova, amb el romanç o amb els ritmes grecs. Un recital íntim, estrenat l’any 2006 al festival Grec de Barcelona, en el qual Maria del Mar Bonet rescata peces de la seva memòria sentimental.

El Centenari de la Costa Brava és una bona oportunitat per donar a conèixer els valors naturals, culturals i turístics d’aquesta zona. Diversos festivals de música, entre els quals l’(a)phònica, s’adhereixen a la celebració oferint concerts especials.

Maria del Mar Bonet, veu
Vicenç Solsona, guitarra
Manuel Martínez del Fresno, violoncel
Dani Espasa, piano, teclat i acordió
Antonio Sánchez, percussions
Jordi Gaspar, contrabaix