1a actuació a les comarques gironines i espectacle ideat per a l’(a)phònica

Per a Pau Vallvé i Maria Coma, u_mä és una mescla de nostàlgia, natura i “fet a casa”, aíxí com el resultat del que són com a parella. La seva música, petita i màntrica, és plena de sonoritats molt familiars. Graven els instruments a temps real a través d’unes màquines loopejadores, creant les bases de les cançons sobre les quals van tocant i cantant. Són esbossos, petites idees que fugen de les grans reflexions, des de la senzillesa de la quotidianitat.

Tant la pianista i compositora Maria Coma com Pau Vallvé són artistes polifacètics, que poden enregistrar-se les seves pròpies peces, compondre bandes sonores de pel·lícules, inventar-se un moviment filosòfic/estètic/artístic/humorístic com el “lletgisme” o gravar música per a anuncis de televisió des dels seus estudis.

Entre les cançons del disc d’u_mä s’hi amaga Hospital per animals, una peça de la banda del Bruc Anímic. De fet, des que es van conèixer, aquests dos grups s’han professat una simpatia mútua que es materialitzarà a l’(a)phònica amb l’estrena d’un petit experiment: u_mänímic. Serà una manera de descobrir com sonen alguns dels temes d’ambdues formacions, de la mà de l’extraordinària combinació de tots onze músics.

Maria Coma, teclat, ambients sonors i veu
Pau Vallvé, guitarra, loops, bateria i veu
Joan Vallvé, bateria, clarinet, carilló, baix, metal·lòfons, guitarra i veus
Carles “Campi” Campon, baix, tenori-on, serrucho theremin, autoarpa, caos pad, lemur, percussions i veus